Raptähti Mikael Gabrielin radiohitti Älä herätä mua unesta on ylittänyt platinalevyyn oikeuttavan neljän miljoonan streamin rajan.
Popin supertähti Katy Perry konsertoi Helsingissä keskiviikkona 18. maaliskuuta. THE PRISMATIC- maailmankiertueella parhaillaan viihtyvä laulaja nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa.
Suomen suosituimpiin viihdyttäjiin lukeutuvan Jari Sillanpään tuorein albumi Rakkaudella merkitty mies on myynyt platinaa eli yli 20.000 kappaletta.
Maailman suosituimpiin dj:hin lukeutuvan David Guettan marraskuun lopulla julkaistu Listen -albumi on ylittänyt Suomessa platinalevyyn oikeuttavan myyntimäärän yli 20.000 kappaletta.
Suomeen kesäkuussa ensimmäistä kertaa saapuva One Direction on ylittänyt platinarajan uusimmalla FOUR-albumillaan. Levy on myynyt yli 20 000 kappaletta.
Poptähti Robinin 26. syyskuuta julkaistu neljäs studioalbumi 16 on myynyt triplaplatinaan oikeuttavan määrän: kokonaismyynti on tällä hetkellä yli 60 000 kappaletta.
JVG:n Voitolla yöhön -albumin suosio jatkuu. Lukuisia hittejä sisältänyt levy on ylittänyt platinarajan.
Näyttelijänä uransa aloittanut Sanni on noussut lyhyessä ajasssa yhdeksi Suomen suosituimmista laulajista. Debyyttialbumi Sotke mut on sisältänyt lukuisia hittejä, kuten Prinsessoja ja astronautteja, Jos mä oon oikee ja Me ei olla enää me.
Jättimenestykseen viime jouluna yltänyt Raskasta Joulua -kiertue palaa tänä vuonna entistä suurempana. Massiiviseen tuotantoon on syynsä, sillä Raskasta Joulua juhlii tänä vuonna jo 10-vuotista taivaltaan.
Kasmirin jättihitti, huhtikuussa julkaistu Vadelmavene on vuoden ensimmäinen platinasinkku! Sitä on kuunneltu Spotifyssä yli 4 miljoonaa kertaa. Samalla kappale on ollut viikkoja radoiden soitetuimpia kappaleita.
Suomessa myönnettiin vuoden 2013 aikana kaikkiaan 37 kulta- ja platinalevyä kotimaisille artisteille ja muusikoille. Näistä kuusi kappaletta meni kappaleille, eli singleille, selviää Musiikintuottajien ylläpitämästä tilastosta.
Kultalevyjä on jaettu maailmalla ja Suomessa jo vuosikymmenten ajan. Jalometallia annetaan artistille äänitteiden myynnistä levykohtaisesti. Kultalevyjen myyntirjat vaihtelevat eri maiden kesken huomattavasti. Sama koskee muita jalometalleja, sekä yksittäisten kappaleiden saamia tunnustuksia.
Suvi Teräsniskan tuorein albumi Pohjantuuli valittiin tänä vuonna paikallisradioiden Vuoden levyksi.
Raskasta Joulua -albumi on myynyt platinaa. Marraskuun alussa julkaistua albumia on myyty yli 20000 kappaletta. Albumilla tunnetut rocklaulajat esittävät perinteisiä joululauluja, joista on sovitettu raskaita, mutta silti tunnelmallisia versioita. Raskasta Joulua -albumi on kolmas sarjassaan.
Nightwishin Marko Hietala ja muut metallin kultakurkut kiertävät parhaillaan Suomea Raskasta joulua -kiertueella. Hietalan mukaan jokavuotinen traditio on muusikoille enemmän kuin mieluinen.
One Direction on nostanut itsensä yhdeksi suosituimmista artisteista Suomessa. Yhtyeen uusi albumi Midnight Memories on ainoana ulkomaisena artistina rikkonut platinarajan tämän vuoden aikana, mikä tarkoittaa yli 20 000 kappaletta.