Tyttöjen mielenterveysongelmat ovat vain yleistyneet viime vuosina.
Tapaukset ovat jopa kaksinkertaistuneet kymmenessä vuodessa.
Yhdessä diagnoosiryhmässä on tullut kasvua 7 prosenttia.
Radio Novan Päivässä valmistaudutaan tulevaan ”Toppahousukäskyyn”. Niina on hurahtanut kotimaisiin elokuviin ja muisteli näitä elokuvia yhdessä kuulijoiden kanssa. Lore laittoi Niinalle kyseenalaisen viestin, jonka sisältö järkytti Niinaa syvästi. 9.10 vietettiin valtakunnallista mielenterveysomaisten päivää ja puhelinhaastatteluun saatiin mielenterveysomaisten keskusliitosta, FinFamin toiminnanjohtaja Tiina Puranen.
Liukkonen menehtyi kesällä.
Radio Novan Päivässä seurattiin Lillin viikon kohokohtaa, johon kuului reissu Linnanmäelle ja pieni suloinen perheenjäsen. Järjestely ja siivoaminen ei ole sama asia, jos Niinalta ja Lorelta kysyy. Tähän kinkkiseen tilanteeseen tarvittiin apua kuulijoilta sekä tuottaja-Nealta. Mieli RY:n mielenterveyden edistämisen asiantuntija Marja Snellman-Aittola vastaili lasten- ja nuorten mielenterveyttä koskeviin kysymyksiin. Yhtyeensä kanssa uutta musiikkia julkaissut Roope Salminen vieraili Niina Backmanin haastateltavana. Kuuntele kooste tästä!
Demi Lovato kertoo kamppailuistaan mielenterveysongelmien parissa ja haluaa antaa tukea nuorille.
Radio Novan Päivässä haettiin asioita, joita sekoitetaan helposti toisiinsa. Kuumassalinjassa pohdittiin asioita, jotka kuuluvat olennaisesti mökkeilyyn ja maauimalat ovat pikkuhiljaa avaamassa oviaan innokkaille uimareille. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansa kertoi, milloin kannattaa hakea apua ja millaisissa tilanteissa kriisiapuun otetaan yhteyttä. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Asiantuntijapsykologi Elina Komulainen kertoi, miten nuoret tänä päivänä voivat ja miten vanhemmat ja aikuiset voisivat vaikuttaa nuorten mielenterveyden vahvistamiseen.
Liikunta vaikuttaa myös ennaltaehkäisevästi.
Piritta Hagman ja Rosanna Kulju kertovat Pimppiheimo-podcastin uudessa jaksossa omista haasteistaan mielenterveyden kanssa.
Radio Novan Päivässä etsittiin erilaisia asioita, mitä on vahingossa heittänyt roskiin tai hävittänyt. Uutuus jäätelöt saivat veden kielelle ja kuulija Arja halusi kysellä muilta kuulijoilta, muistavatko he erästä vanhempaa jäätelöä. Mielinauha kerää varoja mielenterveyden tukemiseen ja kriisiauttamineen. Tästä tärkeästä aiheesta tullaan puhumaan Radio Novan Päivässä kevään aikana useaan otteeseen. Kuuntele kooste tästä!
Radiojuontaja ihmettelee, miten fyysistä terveyttä saadaan hoidettua paljon helpommin kuin mielenterveyttä.
Tänään puhutaan paljon ja asiaa! Puhutaan mistä tulee yli- ja ali -liitteet kaupunkien nimiin ja mitä koiran hännän heilutus tarkoittaa. Kimmo ja Minna pitävät myös tärkeän puheenvuoron mielenterveydestä. Miksei Markuksen pää käänny?
Veitola kertoo päivityksessään, että vinkin hänelle on alunperin jakanut hänen äitinsä.
Avantouinti virkistää, mutta saa myös arjen huolet kaikkoamaan.
Veitola vinkkaa esimerkiksi mullattomasta kasvualustasta.