Radio Novan Päivässä keskusteltiin voiko ex-puolison läheisten kanssa jatkaa yhteydenpitoa eron jälkeen. Niina oli alkuviikosta herkillä, sillä hänen poikansa lähti leirikouluun ja perheen imuri veti viimeiset imunsa. Oletko koskaan nähnyt unta, mutta luullut että se uni on totta? Kuuntele kooste tästä.
Radio Novan Päivässä haettiin asioita, joita sekoitetaan helposti toisiinsa. Kuumassalinjassa pohdittiin asioita, jotka kuuluvat olennaisesti mökkeilyyn ja maauimalat ovat pikkuhiljaa avaamassa oviaan innokkaille uimareille. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansa kertoi, milloin kannattaa hakea apua ja millaisissa tilanteissa kriisiapuun otetaan yhteyttä. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Asiantuntijapsykologi Elina Komulainen kertoi, miten nuoret tänä päivänä voivat ja miten vanhemmat ja aikuiset voisivat vaikuttaa nuorten mielenterveyden vahvistamiseen.
Radio Novan Päivässä muisteltiin aikaa tet-harjoittelussa. Niina ja Lore ovat hurahtaneet tammenterhoihin ja kuulijamme Nana soitti esikoisen isosta päivästä studioon. Mallan ja Hannen reissu on vienyt heidät Pohjois-Italiaan. Onko matkalla ollut suurempia ongelmia ja miltä Välimeren rannalla näyttänyt. Studiossa vieraili myös tänään yhtyeensä kanssa uuden albumin julkaissut Tero Vesterinen. Kuuntele kooste tästä.
Radio Novan Päivässä juhlittiin Niinan puhelimen pitkää ikää. Niina yritti viikonloppuna hankkia itselleen ”pitkän kaavan mukaan” krapulan ja epäonnistui tehtävässä täysin. Viikon uutisissa eduskuntavaaliehdokas Sofia Kazakov sanoo olevansa transkolmekymppinen ja se on hyväksyttävä, vaikka sitä kyseenalaistetaankin. Kuumassalinjassa oltiin hyvin henkilökohtaisella alueella, sillä monelta ihmiseltä udellaan edelleen lapsitoiveista. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä käsiteltiin deittailua ja kysymyksiä, jotka on jääneet alkutreffeiltä mieleen. Lapsuuden väärinmuistetut hetket ja tapahtumat toivat nostalgisia fiiliksiä niin studioon kuin kuuntelijoillekin. Kuumassalinjassa etsittiin viimeaikaisia hankintoja, jotka ovat edistäneet hyvinvointia ja terveyttä. Studiossa vieraili myös viihteen moniosaaja ja UMK-juontaja Samu Haber.
Radio Novan Päivässä jaettiin Radio Novan Festivaaleille ihka ensimmäiset liput. Kuumassalinjassa käsiteltiin hävitettyjä tavaroita sekä stressin poistoon soveltuvia vinkkejä. Supersankarimme tuottaja-Nea laittoi viitan ylleen ja auttoi Novan kuulijoita eräällä siivousvinkillä ja pelasti Niinan pelottavalta sämpyläyllätykseltä. Mukana myös keittiömestari Linnea Vihosen haastattelu.
Radio Novan Päivässä jaettiin erilaisia vinkkejä kuulijoille niin hiusten hoitoon kuin whatsapin käyttöön. Niina huomasi uimahallissa, että vartalon pesun lisäksi siellä pestään muitakin paikkoja. Hellyydenosoitukset eivät ole kaikille itsestäänselvyys, ainakaan julkisilla paikoilla. Hyvinkäällä 2012 joukkoampumisessa haavoittunut poliisiopiskelija Heidi Foxell soitti studioon ja jakoi oman tarinansa selviytymisestä. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä haettiin erilaisia huonoja tapoja tai tottumuksia, joista haluttiin päästä eroon. Monissa aikuisten välisissä keskusteluissa saattaa silloin tällöin tulla keskeytyksiä, kun lapsilla on asiaa. Niina ei välttynyt kyyneleiltä, kun puhelimeen lähetetystä kuvasta paljastui ihana loppuelämää koskeva pyyntö. Kuulijamme Janne soitti studioon ja paljasti henkilökohtaisen asian itsestään, joka on aiheuttanut myös ystävien kaikkoamisen ympäriltä. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä harmiteltiin Niinan joulukuusen kuntoa ja foliohattumaiset salaliittoteoriat joulukuusista olivat valmiit. Tiluksilla- tilan Annukka Cederlöf kertoo mitä kaikkea kuuluu eläinten jouluun ja podissa kuullaan myös, miten leijona liittyi Ainon tämän viikon kohokohtaan. Niina haastatteli Mannerheimin Lastensuojeluliiton päällikköä Tatjana Pajamäkeä koskien lasten ja nuorten pahoinvointia. Kuuntele vuoden viimeinen kooste tästä!
Radio Novan Päivässä etsittiin kuulijoiden tavaramerkkejä, joista heidät voi tunnistaa. Niina lapsettaa ja hän addiktoitunut erääseen tuotteeseen. Kuumassalinjassa oli aiheena yksinhuoltajuus ja loppuviikosta kuultiin myös kuulijoiden viikonlopun suunnitelmia. Uusi seksuaalirikoslaki laittaa miettimään mitä voi ja mitä ei voi jatkossa sanoa.
Radio Novan Päivässä arvuuteltiin mistä erään kuulijan ovikellon ääni on peräisin ja kuuluuko kananmunan keitinveteen laittaa suolaa. Monissa vanhoissa lastenohjelmissa on hyvin ahdistava tunnelma ja erään lastenohjelman tunnusmusiikki päättyi kuulijamme häävalssiksi. Studion ovi aukesi tällä viikolla tiuhaan tahtiin, kun vierailevina tähtinä nähtiin Anna Puu ja Robin yhdessä Viivin kanssa. Mukana myös Kirjailija, yleis- ja seksuaaliterapeutti Anja Snellmanin haastattelu koskien lasten vallan käyttöä.
Radio Novan Päivässä pohditaan voiko eksän kanssa palata yhteen ja miten roskat saa parhaiten pois silmästä. Pirjon viikon kohokohta oli paimennuskurssi, jota seurasimme mielenkiinnolla tällä viikolla. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä jaetaan hauskimpia liftauskokemuksia ja vinkkejä tulevan palmusunnuntain valmisteluihin. Millainen ihminen varastaa toisen ihmisen uima-asun tai googlettaa itselleen diagnoosin? Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä ihmeteltiin, että ajokortti ei käy kaikkialla henkilöllisyystodistuksena ja Niina pääsi ratkomaan kaaritukiongelmaa yhdessä Novan kuulijoiden kanssa. Kuumassalinjassa koitetaan nauttia yksinolemisesta sekä etsitään oikeaa aikaa ja tapaa auton pesuun. Kuuntele viikon parhaimmat palat tästä!
Radio Novan Päivässä otetaan mittaa niin Niinan pituudesta kuin kodinkonehuolloista. Radio Novan kuulijoiden kanssa pohdiskellaan, miten maanantaista saa viikon parhaimman päivän ja voiko aikuinen kasvaa pituutta? Kuuntele viikon parhaimmat palat tästä!
Radio Novan Päivässä pohdittiin, miten on mahdollista hukata oma auto. Viikolla vietettiin myös kaksosten päivää ja saatiin lautapelisuosituksia. Mukana myös korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Mari Heron haastattelu. Kuuntele kooste tästä.