Radio Novan Päivässä jaettiin kokemuksia puheiden pitämisestä. Vuosi 2023 on lopuillaan ja Niina niputti vuoden tapahtumat yhdessä kuulijoiden kanssa. Viikon kohokohdassa Sanna kertoi kokemastaan rentoutuksesta, joillekin ahdistavassa ympäristössä. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä käsiteltiin kaamosoireita, joista hyvinkin moni suomalainen kärsii. Niina kohtasi lomallaan erikoista käyttäytymistä länsinaapureiltamme ja innostui kuulemastaan mahdollisesta sukututkimuksen tekemisestä . Kuumassalinjassa kyseltiin laulutaitojen perään ja väiteltiin kitkojen ja nastojen käytön välillä. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä pohdittiin ponnarin oikeaa paikkaa niin kuulijoiden kuin Kimmo Vehviläisenkin toimesta. Hirvikärpäset kuuluvat syksyyn yhtä lailla kuin erilaiset sienireseptit, mutta mitä Niina bongasi mökkireissullaan metsästä? Kuumassalinjassa käytiin tärkeitä keskusteluja niin lapsettomuudesta kuin siitä, kun joku perheenjäsen puuttuu. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivän synttäreitä vietettiin tällä viikolla. Kaksi vuotta täyttänyt kokoonpano pohti merkkipäivien muistamista, sillä Niina ei tätä päivää muistanut lainkaan. Tet-harjoittelu on ajankohtainen aihe monella nuorella ja muistoja näistä työuran alkuvaiheista haettiin myös kuulijoilta. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä listailtiin erilaisia nuoruuden villityksiä. Niina on täyttänyt jääkappiaan väärin, erityisesti yhden tuotteen kohdalla. Viikon kohokohtaa vietettiin tällä viikolla kotimaan maisemissa Utsjoella, kun kuulijamme Heidi oli reissussa teini-ikäisen poikansa kanssa. Mitä lapsuuden asiaa inhosit ennen, mutta tänä päivänä rakastat? Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä seurattiin Lillin viikon kohokohtaa, johon kuului reissu Linnanmäelle ja pieni suloinen perheenjäsen. Järjestely ja siivoaminen ei ole sama asia, jos Niinalta ja Lorelta kysyy. Tähän kinkkiseen tilanteeseen tarvittiin apua kuulijoilta sekä tuottaja-Nealta. Mieli RY:n mielenterveyden edistämisen asiantuntija Marja Snellman-Aittola vastaili lasten- ja nuorten mielenterveyttä koskeviin kysymyksiin. Yhtyeensä kanssa uutta musiikkia julkaissut Roope Salminen vieraili Niina Backmanin haastateltavana. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä haettiin asioita, joita sekoitetaan helposti toisiinsa. Kuumassalinjassa pohdittiin asioita, jotka kuuluvat olennaisesti mökkeilyyn ja maauimalat ovat pikkuhiljaa avaamassa oviaan innokkaille uimareille. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansa kertoi, milloin kannattaa hakea apua ja millaisissa tilanteissa kriisiapuun otetaan yhteyttä. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Asiantuntijapsykologi Elina Komulainen kertoi, miten nuoret tänä päivänä voivat ja miten vanhemmat ja aikuiset voisivat vaikuttaa nuorten mielenterveyden vahvistamiseen.
Radio Novan Päivässä koitettiin rohkaista kuulijoita pääsemään pahoista tavoista eroon. Viikon kohokohdassa Saijan perheen hulvaton ”traditio” täysi-ikäisyyden kunniaksi nauratti. Mikä on pisin matka minkä olet taittanut polkupyörällä tai vaikka uiden? Ihana Kuumaa vieraili studiossa uuden ”Hyvikset ja pahikset”-albuminsa ilmestymisen vuoksi. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä harmiteltiin Niinan joulukuusen kuntoa ja foliohattumaiset salaliittoteoriat joulukuusista olivat valmiit. Tiluksilla- tilan Annukka Cederlöf kertoo mitä kaikkea kuuluu eläinten jouluun ja podissa kuullaan myös, miten leijona liittyi Ainon tämän viikon kohokohtaan. Niina haastatteli Mannerheimin Lastensuojeluliiton päällikköä Tatjana Pajamäkeä koskien lasten ja nuorten pahoinvointia. Kuuntele vuoden viimeinen kooste tästä!
Radio Novan Päivässä etsittiin kuumeisesti iphonen laturin omistajaa. Niina on ollut tapaturma-altis ja TikTok-videon kuvaukset päätyivät ikävään lopputulokseen. Viikon kohokohdassa seurattiin Hannan hyvinkin arkista ja ihanaa kohokohtaa, mitä monet lapsiperheelliset varmasti kadehtivat. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä pohditaan voiko eksän kanssa palata yhteen ja miten roskat saa parhaiten pois silmästä. Pirjon viikon kohokohta oli paimennuskurssi, jota seurasimme mielenkiinnolla tällä viikolla. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä kummastellaan erilaisia salaliittoteorioita. Huimausta lähetykseen tuovat huvipuistolaitteet, sekä Loren tapa tankata. Mistä löytyvät Suomen maukkaimmat jäätelöpallot? Perjantaina päästiin myös jakamaan tuhat euroa kuulijalle Syntynyt voittamaan-skabasta. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Päivässä ollaan viikon aikana oltu mm. naisten ongelmien äärellä. Niina on jäänyt jumiin erikoiseen paikkaan ja muistuttelee, mitä koulussa ei missään tilanteessa saisi tehdä. Mukana myös kuumalinja, viikon kohokohta ja ylistys Heinolalle.
Viikon kärkeen odotettiin jo viikon kohokohtia sekä kyseenalaistettiin jälleen Anssin siitepölyallergia. Mikä sai Anssin pyörtymään? Entä millaista apua kuuntelijamme kaipasivat ja saivatko he niihin helpotusta?