Radio Novan Kesäaamussa puhutaan siitä, mikä legendaarinen asia on päässyt loppumaan. Aamussa keskustellaan myös Eskon isävitseistä. Kesäaamun vieraana Piritta Hagman. Kuuntele Radio Novan Kesäaamu tästä!
Moni nainen käyttää hormonaalista ehkäisyä, mutta onko vuosikausien jatkuvalla käytöllä haittavaikutuksia?
Muutokset ruokahalussa tai ihon kunnossa ovat hälytysmerkkejä jotka paljastavat, että käyttämäsi menetelmä ei ehkä ole sinulle paras mahdollinen vaihtoehto.
Muutokset omassa terveydentilassa ovat syy harkita myös ehkäisymenetelmän vaihtamista.
Niina nolostui totaalisesti, kun hänen miehensä ehdotti kondomien ostamista kaupassa.Selvitä, mikä Niinaa tarkalleen ottaen hävettää ja kuuntele myös kuulijoiden hullunkuriset nolostuksen aiheet.
Varsinkin naisilla, joilla on pahat PMS-oireet, hormonaalisesta ehkäisystä luopuminen voi aiheuttaa suuria mielialanvaihteluita.
Tutkimukset ovat osoittaneet, että hormonaalisen ehkäisyn käyttäjillä riski sairastua rintasyöpään kasvaa huomattavasti.
Tutkijat uskovat, että kierukan tuottama immuunivaste auttaa taistelussa papilloomavirusta vastaan, joka voi johtaa syöpään.
Kuvasta on tullut hurja nettihitti.
Pelko ehkäisypillereiden yhteydestä kohonneeseen syöpäriskiin on lähes turha. Näin ainakin, mikäli tuoretta yliopiston tekemää tutkimusta on uskominen.
Sukupuolitautien ehkäisyyn saa lisätehoa esimerkiksi käyttämällä liukuvoidetta.
Tutkimukseen osallistui yli 900 parisuhteessa elävää henkilöä.
Tutkimuksen mukaan riskit koskevat kaikkien hormonaalisten ehkäisymenetelmien käyttäjiä.
Uuden tutkimuksen mukaan e-pillereillä on myös hyviä sivuvaikutuksia, jotka saattavat rohkaista yhä useampia naisia kokeilemaan suosittua ehkäisymenetelmää.
Ehkäisykierukan poistotoimenpide on huomattavasti kivuttomampaa, kuin asentaminen.
Ikääntyminen tuo useita muutoksia myös alapään ulkonäköön.