Suomessa ensimmäiset vapaaehtoiset naiset aloittivat palveluksensa Kuorevedellä ja Lahdessa. Siitä alkoi myös mediamylläkkä.
Novan Aamussa muistellaan sen 23-vuotista taivalta. Aki avaa armeija aikojaan sekä pohtii ikuista risteilyä ja Minna puolestaan pureutuu Espanjan ex-kuninkaasta esiin nousseisiin kohuihin.
Novan Aamussa syvennytään rekrytointiin ja psykologisiin testeihin. Minna on tehnyt kaupassa ja kadulla mielenkiintoisia havaintoja ja Aki puolestaan tutustunut erikoisiin tv-ohjelmiin.
Uusi tieliikennelaki puhuttaa ja huvittaa Novan Aamua. Minna on tutkinut vanhoja hääkuvia ja Aki puolestaan nähnyt klassisia unia.
Novan aamussa kerrataan viikonlopun seikkailut. Aki tunnustaa kolttosen nuoruudestaan vuodelta -86 ja Minna pohtii, mitä kaikkea yksi mies tekee 20 naisen kanssa karanteenissa?
Niinan viikonloppuinen ravintolatilaus ei ollutkaan sitä, mitä hän luuli, ja Anssi kertoo, miksi lastenjuhlat menivät pieleen. Lisäksi pohditaan miksi paiseiden puhkominen on niin kiinnostavaa. Mutta mikä onkaan Thaimaa-sanan oikeaoppinen lausuminen?
Radio Novan Aamun tämän vuosikymmenen ensimmäinen lähetys tehtiin suorana Säkylän varuskunnasta, uusien alokkaiden ensimmäisenä aamuna! Aki ja Minna vetivät "kurkkusalaatit" niskaan ja kättä lippaan. Ryhti, ennenkaikkea Ryhti! Kuuntele tunnelmat ja fiilikset tästä!
Vihdoin ja viimein Akin yllätys Minnalle on julki! Kuuntele tästä mistä on oikein kyse. RYHTI, ENNENKAIKKEA RYHTI!
Jannika B julkaisi tilanteesta kuvasarjan.
Viikko lähti käyntiin kaihoisten talvikuvien merkeissä ja Akin inttimuistoilla. Mitä ihmettä tapahtui aikoinaan happy hourille ja miltä näyttää limuviina? Kuka keksi teinien paljaat nilkat ja miksi koko ajan on kiire odottamaan? Kuuntele aamun parhaat palat.
Brittien puolustusvoimien virallisella some-kanavalla esitetty kuva näyttää, kuinka hyvin sotilaat voivat piiloutua taistelutantereella.
Radio Novan Iltapäissä kuultiin Anssin varsin erikoinen muisto armeijasta.
19-vuotias suosikkiartisti ei pelkää sitä, kuinka armeijassa suhtaudutaan häneen julkisen asemansa vuoksi.
4-vuotias poika ei voinut pidätellä kyyneliään puheen aikana. Hän syöksyi halaamaan äitipuoltaan kesken seremonian.
Suomalaisyhtiö valmistaa armeijan käyttöön puhelimet maksimaalisella tietoturvalla.
Palvelusaika saattaa jatkossa olla pidempi heillä, jotka kuuluvat välittömän valmiuden joukkoihin ja muilla puolestaan lyhyempi.