Kuva: MTV

He ovat Race Across the World Suomi -uutuusohjelman kilpailijaparit

14.02.2024 18:15 - Sanni Seppä

Ohjelmassa kuljetaan vain maata tai merta pitkin ilman älylaitteita.

Uutuusohjelma Race Across The World Suomi alkaa MTV:llä maaliskuussa. Ohjelma vie kuusi paria elämänsä seikkailulle Afrikan basaareista pohjolan toreille.

Kilpailussa parit taittavat tuhansia kilometrejä käsittävän matkan vain maata tai merta pitkin, eikä heillä ole käytössään luottokortteja tai digilaitteita. Mukana on vain oma matkakaveri, kartta ja käteistä rahaa. Kilpailu alkaa Marokosta ja he tähtäävät Helsinkiin viiden eri kohteen kautta. Kilpailu vaatii hyvää fyysistä ja henkistä suorituskykyä, uskalllusta kohdata tuntemattomia ja heittäytyä heidän apunsa varaan. Viimeiseksi kohteeseen saapunut pari on aina vaarassa pudota kilpailusta. 

Juontajana toimii Ernest Lawson. Ketkä onnistuvat löytämään tiensä halki Euroopan aina maaliin asti? Loppuuko joltain parilta matkakassa, huumori tai voimat kesken kaiken? Ohjelma alkaa MTV:llä 16. maaliskuuta.

Tässä ovat ohjelman kilpailijat:

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi 36 vuotta ja taiteilija-kirjailija Meiju Niskala 46 vuotta

(kuva: MTV)

Maailmanmatkaaja Meeri Koutaniemi on pyytänyt matkakaverikseen taitelijaystävänsä Meiju Niskalan ja yhdessä he ovat päättäneet hypätä tuntemattomaan ilman mitään ennakkoluuloja. Ystävyyttä naisilla ei ole takana vielä montaa vuotta, mutta henkinen yhteys syntyi heti ensikohtaamisessa, kerrotaan MTV:n tiedotteessa. Meeri ja Meiju lähtevät matkalle kilpailemaan, mutta ennen kaikkea he lähtevät unohtumattomalle seikkailulle, jossa leikkisyydellä ei ole rajoja. Eniten ystävykset odottavat matkalta uusia kohtaamisia ja läsnäoloa.

Hyvinvointiyrittäjät Jutta 50 vuotta ja Juha Larm 45 vuotta

(kuva: MTV)

Jutta ja Juha Larm elävät hektistä arkea, johon kuuluu monimuotoinen yritystoiminta ja somevaikuttaminen. Puhelin piippaa ja soi kaikkialla ja pidemmän aikaa on ollut tunne, että olisi hyvä hypätä oravanpyörästä pois. Pariskunta on aina tavoitettavissa, lomallakin. Lomamatkoilla suunnataan yleensä luksuskohteisiin, mutta nyt on aika ottaa etäisyyttä omaan elämään ja laskeutua junakiskojen ja valtateiden vietäväksi. Vaikka pariskunta opettaa muille mielenrauhaa, onnistuuko se heiltä itseltään matkan eri vaiheissa?

Kirjailija Juha Itkonen 48 vuotta ja poika Jalo Itkonen 18 vuotta

(kuva: MTV)

Kirjailija Juha Itkonen lähtee matkalle 18-vuotiaan poikansa Jalon kanssa. Isä ja poika luovat yhteisiä muistoja Jalon aikuistumisen kynnyksellä ja samalla tulee testattua keskinäistä dynamiikkaa. Oma lapsi on aikuistumassa ja isän on osattava antaa tilaa nuorelle miehelle. Jalo rakastaa karttoja ja julkisen liikenteen aikatauluja ja nähtäväksi jää, onko tästä taidosta hyötyä matkalla, jossa digilaitteita ei saa käyttää. Kilpailuhenkisyys on vahva piirre molemmissa ja välillä onkin syytä vetää happea.

Yrittäjä Michele Murphy-Kaulanen 43 vuotta ja tytär Jasmin Isomäki 23 vuotta

(kuva: MTV)

Michele Murphy-Kaulanen on kolmen tyttären äiti ja kiireinen yrittäjä, jolla on aina sata lasissa mitä tahansa hän päättää tehdä. Koko Kaulasen perhe asuu nykyään Lapissa, mutta vanhin tytär Jasmin Isomäki muistaa edelleen ajan, kun vanhempien eron jälkeen oli aina ikävä äitiä. Nyt Jasminillakin on oma kihlattu ja koti Kittilässä. Äiti ja tytär kohtaavat arjessa usein, mutta ympärillä on aina paljon muuta melua ja ihmisiä. Tämä matka on äidin ja tyttären yhteinen seikkailu, jonka aikana molemmat haluavat tutustua toisiinsa tasavertaisina aikuisina naisina ja nähdä voiko toisesta oppia vielä jotain uutta.

Juontaja Niko Saarinen 37 vuotta ja äiti Outi Mykkänen 59 vuotta

(kuva: MTV)

Juontaja Niko Saarinen elää hektistä elämää eikä kerkeä nähdä omaa äitiään niin usein kuin haluaisi. Niko ja hänen äitinsä Outi Mykkänen ovat aina olleet todella läheisiä ja Niko on havahtunut siihen, että äidin kanssa pitäisi viettää enemmän aikaa. Outin muuton jälkeen molemmat ikävöivät toisiaan ja etäisyys heidän välillään on kasvanut. Niko lähtee matkalle Outin kanssa, koska haluaa mahdollistaa heille yhteisen unohtumattoman seikkailun. Välillä usko omiin kartanluku- ja kielitaitoihin on koetuksella, mutta tämän kaksikon huumori pelastaa tiukatkin tilanteet.

Somevaikuttajat Ibrahim Manza 22 vuotta ja Abdirahman Keinaan 21 vuotta, MolyBros

(kuva: MTV)

Somevaikuttajat Ibrahim Manza (22) ja Abdirahman Keinaan (21), MolyBros
Somevaikuttajapari MolyBros, eli lapsuudenystävät Iba ja Keinaan (Ibrahim Manza ja Abdirahman Keinaan) lähtevät itsevarmasti matkaan kohti elämänsä seikkailua. Aluksi elämä ilman puhelinta ja nettiä tuntuu oudolta, mutta matkan ja kilpailun huuma ottaa heistä pian vallan. Nuoret miehet onnistuvat hurmaamaan paikalliset ihmiset karsimallaan ja saavat yllättäviltä tahoilta apuja matkan varrella. Vaikka kyseessä onkin kilpailu, tärkeintä elämässä on kuitenkin muistaa ottaa myös chillisti.

Lue myös: Koko Suomi leipoo -ohjelma saa uuden juontajan

Lue myös: MTV: Suosikkiartisti nähdään Salatuissa elämissä

Lue myös: Oscar-gaala saa pian uuden palkintokategorian ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen

Kilpailut

Uusimmat