Kuva: AOP

Evelina kertoo olevansa autisti - "Diagnoosi oli valtava käännekohta"

26.04.2023 14:15 - Sanni Seppä

Artisti on kertonut asiasta ensin podcastissa ja sitten omassa somessaan.

Artisti Evelina, eli Eveliina Tammenlaakso, 27, vieraili Roope Salmisen Kolme käännekohtaa -podcastin viimeisimmässä jaksossa, jossa hän kertoi saaneensa viime syksynä kuulla olevansa autisti. Nyt hän on avannut asiaa myös somessaan.

"Tänään julkaistiin Kolme käännekohtaa -podcastin jakso, jossa kerron muun muassa siitä hetkestä, kun sain lääkäriltä kuulla, että minulla on autismikirjon häiriö. Eli tadaa! Tältä(kin) autismi voi näyttää", artisti kertoo hymyilevän selfien kera.

"Sinänsä diagnoosilla ei ole juuri väliä muille kuin mulle itselleni. Autismi ei ole sairaus, sitä ei hoideta, siitä ei hankkiuduta eroon ja tein mitä vaan niin autisti olen kunnes kuolen. Diagnoosi on vain lisätietoa mulle itselleni, yksi mahdollinen selitys sille miksi musta tuntuu siltä miltä musta tuntuu".

Artisti kirjoittaa, ettei hän odota muilta ihmisiltä erityiskohtelua tai kärsivällisyyttä, eikä hän oleta maailman mukautuvan heti siihen, mitä hänen pään sisällään tapahtuu. Tammenlaakso selittää, että hänen tarpeensa tuelle ja avulle on pientä ja hänellä on selkeä syy siihen, miksi hän haluaa puhua asiasta julkisesti.

"Haluan kertoa tästä julkisesti kahdesta syystä: diagnoosi oli valtava käännekohta mulle ja tottakai iso osa mua, joten olisi tuntunut valheelliselta jättää se käsittelemättä mun elämää tarkastelevassa podissa. Ja lisäksi toivon, että mitä useampi ihminen kertoo diagnoosistaan julkisesti niin sitä useampi ihminen huomaa, että neuroepätyypillisiä henkilöitä on itse asiassa heidän ympärillään vaikka kuinka paljon ja se on turvallista ja normaalia", Tammenlaakso kertoo.

Voit katsoa julkaisun alta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Evelina räväytti leikkaamalla siilitukan - paljastaa nyt uuden lookin hyvät ja huonot puolet

Lue myös: Laulaja Evelina julkaisi kuvaparin, jolla on tärkeä sanoma: "Keskisormi dieettikulttuurille!"

Kilpailut

Uusimmat