Kuva: AOP

Meryl Streep häkellytti Don't Look Up -ohjaajan taidoillaan kuvauksissa - kohtaus kuitenkin leikattiin pois

07.02.2022 23:15 - Iiro Myllymäki

Meryl Streep improvisoi huikean määrän erilaisia puhelinkeskusteluja hittielokuvan kuvauksissa.

Tähtinäyttelijä Meryl Streep, 72, on myös oivallinen improvisoija. Tämä käy ilmi Don’t Look Up -elokuvan ohjaajan puheista tuoreella videolla.

Suurmenestykseksi nousseen satiirisen komediaelokuvan ohjaaja Adam McKay kertoo vaikuttuneensa Streepin improvisointitaidoista kuvauksissa. Streep näyttelee elokuvassa Yhdysvaltain presidenttiä Janie Orleania. Konkarinäyttelijä hyödynsi improvisaatiota erityisesti ensimmäisessä presidentin työhuoneeseen sijoittuvassa kohtauksessa, jossa presidentti puhuu puhelimessa vieraiden odotellessa sivussa. McKay paljastaa Netflixin jakamalla videolla, että Streep improvisoi joka otolla erilaisen puhelinkeskustelun.

- Se oli niin vaikuttavaa improvisointia, etten ollut aiemmin nähnyt sellaista. En edes liioittele. Hän improvisoi 20–25 täysin toisistaan poikkeavaa absurdia puhelua, McKay sanoo.

YouTube-videolla nähdään pätkiä useista näistä improvisoiduista puheluista, joissa aiheet vaihtelevat muun muassa implanttien, pihvin kypsyyden ja antibioottikuurin välillä.

- Se oli upeaa, ohjaaja McKay kehuu.

Videon pääset näkemään alta.

Puhelukohtausta ei kuitenkaan nähdä itse elokuvassa. McKay kertoo Netflixin oheissivu Tudumille, että hän ja leikkaaja Hank Corwin tulivat siihen tulokseen, että kohtaus häiritsee tarinan rytmiä.

Don’t Look Up -elokuva kertoo Maata uhkaavasta komeetasta ja siitä, miten ihmiset reagoivat tähän. Vastakkain ovat tiedeyhteisön varoittelut ja presidentti Orleanin kaltaiset uhkaa vähättelevät äänenpainot. Elokuvaa on laajasti tulkittu vertauskuvaksi tosimaailman ihmisten suhtautumiselle ilmastonmuutokseen. Myös ohjaaja Adam McKay on vahvistanut, että elokuvalla on haettu juuri tätä vertausta. Streepin lisäksi näyttelijöinä on muitakin A-luokan nimiä, kuten Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence ja Cate Blanchett.

Lue myös: Yle: Netflixin megahitin suomeksi dubbaamiseen suhtauduttiin raivolla - tärkeä syy, jota moni ei ajattele

Lue myös: Ohjaaja selittää Don't Look Up -elokuvan silmiinpistävää "mokaa" - olikin tietoinen ratkaisu

Lähteet: Huffington Post, Netflix Tudum

Kilpailut

Uusimmat