Kuva: Mika Parikka

Emeli Sandé ei pyri vaikuttamaan faneihinsa: "Ajatuskin kuulostaa pelottavalta"

01.11.2016 13:15 - Mika Parikka

Suurien tähtien tekemisiä ja sanoja seurataan tarkasti. Jotkut julkisuuden henkilöt pyrkiväkin vaikuttamaan ihmisiin esimerkiksi ottamalla voimakkaasti kantaa joihinkin asioihin tai ilmiöihin.

Emeli Sandé on tällä hetkellä suuri nimi lukuisten naisartistien joukossa. Naista on verrattu kyllästymiseen asti esimerkiksi Adeleen, vaikka on itsekin myynyt miljoonia levyjä. Sandéa seurataan aktiivisesti sosiaalisissa medioissa. Hänellä on Twitterissä 1,22 miljoonaa seuraajaa ja Instagramissa 364 000 seuraajaa. 

Parhaillaan käynnissä olevat Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat saaneet monet julkisuuden henkilöt valitsemaan julkisesti puolensa. Moni on myös selkeästi yrittänyt vaikuttaa siihen, että heidän seuraajansa ja faninsa äänestäisivät sitä kandidaattia, jota he itse suosivat. Suuret seuraajamäärät ovat siis omalla tavallaan voima, johon voi vaikuttaa.

Sandé vierastaa ajatusta, että hän pyrkisi vaikuttamaan faniensa ajatusmaailmaan:

- En ole koskaan ajatellut suurta seuraajamäärää voimana, vaan velvollisuutena. Moni ihminen seuraa, mitä teen ja yritän antaa mahdollisimman positiivisen viestin ja pitää ihmiset ajantasalla tekemisistäni. Ajatuskin siitä, että seuraajia pitäisi mahdollisuutena vaikuttaa asioihin kuulostaa pelottavalta, Sandé pohtii Voice.fi:lle. 

Ihan helposti nainen ei lähtisi ajamaan mitään asiaa. Hän ei kuitenkaan sulje mahdollisutta täysin pois. Mikä voisi olla sellainen agenda, joka saisi Sandén yrittämään vaikuttaa faninsa jostain?

- Sen pitäisi olla minulle henkilökohtaisesti todella tärkeä aihe. Mutta minun tulisi olla erittäin varma siitä, että mielipiteeni olisi oikea. Jokainen mielipide internetissä on ikuinen. Takaisin ei ole paluuta, vaan se on siellä aina. Voisin vaikuttaa ihmisiin vain silloin kun aika ja asia on oikea, Sandé päättää. 

Lue myös: Emeli Sandé muistelee Suomen visiittiään: "Muistan vieraanvaraisuuden erittäin hyvin"

Lue myös: Adele vannoo lopettavansa kiroilun - pyytää faneiltaan apua

Kilpailut

Uusimmat