Jesse Puljujärvi jäi pisteittä - Antti Niemi jatkoi loistavia otteitaan

28.09.2017 12:37 - Sami Ikonen

Viime yön NHL:n harjoitusottelut jäivät suomalaisten osalta vaisuiksi. Antti Niemi oli suurin onnistuja.

Keskiviikon ja torstain välinen yö ei ollut suomalaisten NHL-pelaajien juhlaa. Kauden käynnistyessä viikon kuluttua, harjoitusotteluiden merkitys korostuu entisestään. Paikkansa kokoonpanossa ansainneet suomalaispelaajat saivat levätä yön otteluista. Joukkueitensa tähtipelaajat, kuten Patrik Laine ja Rasmus Ristolainen eivät osallistuneet otteluihinsa. Tässä viime yönä pelatut ottelut ja suomalaissuoritukset.

Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 0-4

Hurricanesissa pelasi suomalaisista ainoastaan Sebastian Aho. Toisessa erässä Aho pääsi läpiajoon, mutta Oilers-vahti Lauren Brossoit ei ollut yllätettävissä. Oilersin kokoonpanossa pelasivat Jesse Puljujärvi (kuvassa yllä) ja Iiro Pakarinen. Suomalaiset jäivät tehopisteittä, mutta merkauttivat itselleen kaksi jäähyminuuttia. Huippulupaus Puljujärvi on tehnyt yhdessä harjoitusottelussa huipputehot 2+1, mutta jäänyt muissa peleissä kokonaan ilman pisteitä. Jos tuo tehottomuus jatkuu, saattaa se viedä hänen paikkansa Edmontonissa. Jo viime kaudella Puljujärvi pelasi suuren osan kaudesta AHL:ssä. Myöskään Pakarisen paikka taalajäillä ei ole kiveen hakattu.

Teuvo Teräväinen, Janne Kuokkanen ja Aleksi Saarela eivät pelanneet Hurricanesin kokoonpanossa. Oilersin pelaajista Jussi Jokinen ei osallistunut peliin.

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2-4

Kanadalaiset Canadiens ja Maple Leafs kohtasivat Videotron Centressä Quebecissa. Vaahtelalehtien kokoonpanossa pelasivat Miro Aaltonen ja Kasperi Kapanen, jotka molemmat jäivät ilman pisteitä. Ensimmäisessä erässä Aaltonen nukahti pahasti puolustuspäässä ja hänen vartioimansa Jonathan Drouin pääsi tekemään ottelun avausmaalin. 

Toronton pelaajista Leo Komarov ja Kasimir Kaskisuo, sekä Canadiens pelaaja Artturi Lehkonen eivät osallistuneet otteluun. 

Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 5-4

Yön vakuuttavin suomalaissuoritus nähtiin Pittsburghissa. Veteraanimaalivahti Antti Niemi torjui joukkueelleen voiton. Oululainen torjui ottelussa yhteensä 38 kertaa. Niemi on tehnyt valmennusjohtoon suuren vaikutuksen harjoituskaudella. Viime perjantaina kesällä Pingviineihin liittynyt maalivahti torjui rohkeasti Columbuksen laukauksen paljaalla kädellä.

Pittsburgissa pelasi suomalaisista myös Olli Määttä. Pelaaja ei onnistunut pisteiden teossa. Sabresin ainoa suomalainen Rasmus Ristolainen seurasi katsomosta peliä. 

Winnipeg Jets - Ottawa Senators 5-3

Ottelussa ei nähty suomalaisedustusta. Laine, Joel Armia ja Sami Niku olivat sivussa illan ottelusta. 20-vuotias Niku on päässyt pelaamaan Jetsissä ainoastaan kerran. Viikko sitten Oilersia vastaan hän sai peliaikaa noin kymmenen minuuttia. Tulospelaajan todennäköisin osoite löytyneekin AHL:stä. Armia ja Laine kuuluvat Jetsin vakiokalustoon.

Senatorsissa ei pelaa tällä hetkellä suomalaisia.

Washington Capitals - New Jersey Devils 1-4

Hallitseva runkosarjan voittaja kaatui kesän ykkösvarauksen Nico Hitchierin käsittelyssä. Sveitsiläinen tehoili lukemat 1+2. Suomalaisia ei pelaa kummassakaan joukkueessa. 

Lue myös: NHL:n parhaat pelaajat listattiin - kaksi suomalaista mukana top50-listalla

Lue myös: Suomalaispelaajat hurjassa iskussa NHL:ssä - harjoittusotteluiden pistepörssi upeaa luettavaa

Kilpailut

Uusimmat