Kuva: Fotolia

Mitkä asiat kaduttavat kolmekymppisenä? 10 kohtaa, joihin voit varmasti samaistua

31.08.2016 17:45 - Tiina Svensk

Elämä muuttuu, kun astuu uudelle vuosikymmenelle. Vaikka kaikki onkin vielä edessä, saattaa jotkin asiat alkaa kaduttamaan kolmekymppisenä.

Vaikka kolmekymppisenä monet asiat ovat paremmin kuin aiemmilla vuosikymmenillä, saattaa menneisyyttään ja kuluvaa elämää katsoa myös aivan toisenlaisin silmin. Pop Sugar -sivusto listasi asiat, jotka kaduttavat useimpia kolmekymppisiä.

Jos et ole vielä astunut uudelle vuosikymmenelle, voi korjausliikkeiden tekeminen olla vielä mahdollista. Lue alta asiat, mitkä tulevaisuudessa todennäköisesti kaduttavat:

1. Asiat, joita olisi pitänyt tehdä

Kolmekymppisenä kohtaa aivan uudenlaisia odotuksia, mitä aiemmin: saatat tuntea painetta lasten hankkimisesta tai talon ostamisesta, naimisiin menemisestä tai uralla etenemisestä. Sinusta saattaa jopa tuntua, että nuo asiat olisi pitänyt jo saavuttaa.

Älä kuitenkaan anna odotusten hidastaa sinua tai vaivata mieltäsi. Juuri sinä elät oman elämäsi niin kuin parhaimmaksi näet.

2. Et vietä aikaa vanhempiesi kanssa

Useimmat kolmekymmentä vuotta täyttäneet katuvat sitä, etteivät he ole viettäneet tarpeeksi aikaa vanhempiasi kanssa. Yhdessä vietetyn ajan ei tarvitse olla täynnä suuria tapahtumia, vaan aito läsnäolo ja pienet asiat voivat olla todella merkityksellisiä muistoja vuosien päästä. 

3. Laitat työt ensimmäiseksi

Vaikka kolmekymmentä vuotta täytettyään ura saattaa lähteä nousukiitoon, kannattaa muistaa eräs asia: sitä tulee todennäköisesti katumaan. Muista viettää aikaa myös rakkaidesi kanssa ja tee jotain, mistä todella nautit.

4. Keskityt negatiivisiin asioihin

Uskoitko, että kolmekymmentä vuotiaana negatiivisuus ja negatiiviset ihmiset vain katoavat elämästäsi? Olit väärässä, sillä niin pitkään kuin jaksat kuluttaa energiaasi valittamiseen ja negatiivisiin asioihin, ne eivät katoa elämästäsi. Jos jaksat käyttää aikaasi vielä aikuisiällä turhiin asioihin takertumiseen ja valittamiseen, tulet todennäköisesti katumaan sitä vielä - ja paljon.

5. Luulet, että 30 vuotta on paljon

"Olen liian vanha tähän", on yleinen väittämä, mitä monet kolmekymmenvuotiaat saattavat esittää. Samalla monet 50-vuotiaat ja eläkeikäiset tekevät ja kokevat asioita, joita eivät ole aiemmin vielä tehneet. Koskaan ei ole liian vanha käydäkseen läpi tiettyjä asioita tai kokeillakseen jotain uutta. Anna siis elämän viedä! 

6. Et laita itseäsi etusijalle

Laitatko aina ystäväsi tai kumppanisi etusijalle elämässäsi? Ei kannata, sillä voit huolehtia paremmin läheisistäsi, jos huolehdit itsestäsi ensin. Tee itsestäsi prioriteetti ja näet, kuinka paljon paremmin voit huolehtia myös läheisistäsi. 

7. Et huolehdi kehostasi tarpeeksi hyvin

Tiedostatko olevasi vanhempi, mutta et kuitenkaan tee mitään, jotta kehosi voisi paremmin? Älä sorru enää roskaruokaan ja vähäisiin yöuniin, sillä pitkällä aikavälillä niiden vaikutukset tulevat varmasti näkymään - ja silloin niitä on vaikeampi korjata.

8. Et tartu tilaisuuksiin

Ylianalysoitko tilanteita ja haluatko pitää kiinni turvallisista rutiineista? Silloin ohitsesi saattaa lipua paljon hyviä mahdollisuuksia, jotka voisivat viedä sinua eteenpäin huimasti. Muista,e että joskus tutusta ja turvallisesta kannattaa päästää irti. 

9. Et matkusta tarpeeksi

Koko maailma on avoin, ja koskaan ei ole liian myöhäistä nähdä ja kokea uusia asioita: varaa siis lentoliput. Oikeaa aikaa maailman näkemiselle ei ole saneltu. Jos harmittelet sitä, ettet ole nähnyt tarpeeksi maailmaa, muista ettei vielä ole liian myöhäistä.

10. Mietit, mitä muuta ajattelevat

Harmittaako sinua, että välität yhä siitä, mitä muut ajattelevat? Vaikka tavalle voi harvemmin yhtään mitään, jossain vaiheessa saatat kuitenkin katua sitä, miten paljon energiaa tuhlasit vain muiden ihmisten ajatusten arvailuun ja analysointiin.

Lue myös: Kolmekymppinen nainen, älä tietämättäsi tee olostasi tukalaa jatkossa - korjaa nämä tavat

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat