Kuva: Senja Rapila

Juha Tapio avautuu epävarmuudesta: "Esiintyjillä on kompleksi, että tykätäänkö minusta vai ei"

16.08.2017 22:30 - Anna Hopi

Monien hittikappaleiden esittäjänäkin Juha Tapio sanoo kokevansa ajoittain riittämättömyyden tunnetta.

Laulaja Juha Tapio sanoo, ettei avautunut seitsemännellä Vain elämää -kaudellakaan yksityisasioistaan. Tunteitaan hän sen sijaan näytti avoimesti kyyneliin asti.

- En puhu tuollakaan nyt ihmisistä nimillä. On eri asia, jos kerron, että joku laulu on minulle todella tärkeä ja olen sitä tehdessäni ajatellut liutaa eri ihmisiä, joita tunnen ja biisi menee minulle tunteisiin. Se on eri asia kuin oman yksityiselämän revittely. En sitä osaa, enkä koe siihen tarvetta, hän lataa.

- Tuollaisessa jengissä on helppo olla avoin tunteidensa kanssa. Juttelimme paljon arkuudesta ja peloista. Sellaisista tunteista, joita tässä työssä kokee väistämättä, mutta joita ei koskaan yleisölle esiintymistilanteessa näytä. Tuolla tuli meistä sitä haurastakin puolta esiin.

Tapio sanoo, että hänellekin on tuttua kokea artistina epävarmuutta.

- Se kuuluu työn luonteeseen, että kun esität laulusi yleisölle julkisesti, ne myös arvioidaan julkisesti. Samalla persoonaasi ja ulkonäköäsi arvioidaan julkisesti, eikä se ole ihmiselle kauhean luonnollinen olotila. Varsinkaan, kun musiikissa on niin paljon omaa persoonaa pelissä. Kun annat lavalla kaikkesi ja annat musiikin viedä, olet todella haavoittuva.

- Sehän tekee siitä rankkaa. Monilla esiintyjillä on kompleksi, että tykätäänkö minusta vai ei. Jopa niin paljon, että on pakko nousta lavalle testaamaan, miten asia on. Minusta luovuuteen liittyy joku haava, josta käsin sitä lähdetään tekemään. Ihmisen, jolla on palikat kunnossa, ei tarvitse etsiä luovaa tapa purkaa haavaansa.

Millaisia haavoja Juha Tapiolla on pintansa alla?

- En halua koskaan avautua muihin liittyvistä asioista, mutta omista tunteistani kyllä kerron avoimesti - myös ohjelmassa, hän vastaa ympäripyöreästi.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Laulaja Juha Tapio, 43: "Taika ei haihtunut toisissakaan Vain Elämää -kuvauksissa"

Kilpailut

Uusimmat