Kuva: Fotolia

"Poikani hakkasi pikkutytön" - rohkea kirjoitus lapsen väkivaltaisuudesta leviää

09.09.2016 13:15 - Senni Loikala

Bloggaava perheenäiti painottaa, ettei lapsen väkivaltainen käytös ole aina kotona opittua.

Neljän lapsen australialaisäiti ja bloggaaja Constance Hall on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa useampia päivityksiä, jotka ovat levinneet ympäri maailmaa. Päivitysten aiheet ovat käsitelleet muun muassa raskauden aikaansaamia muutoksia vartalossa ja seksielämää lastensaannin jälkeen. 

Lisäksi Australiassa asuvan Hallin Instagram-tilillä on noin 118 000 seuraajaa.

Hall on kirjoittanut jälleen rehellisen päivityksen, josta on tullut nettihitti. Tällä kertaa äiti kertoo yhden lapsensa, Rumin, väkivaltaisuudesta. 

Väkivaltainen lapsi

Minulla on väkivaltainen lapsi.

Rumi on yksi helkkarin pikkuhirviö. Tänään käänsin selkäni hetkeksi ja silmänräpäyksessä hän oli vienyt Snown kulman taakse, potki ja hakkasi tätä voimalla.

Revin hänet irti Snown kimpusta ja jäin halaamaan Snowta. Silloin Rumi potkaisia Arloa. Rumi saa väkivaltaisia purkauksia, sellainen hän vain on.

Hall painottaa, etteivät vanhemmat ole näyttäneet Rumille väkivaltaista esimerkkiä. Hän ei tiedä, miksi hänen poikansa käyttäytyy aggressiivisesti.

Kolme muuta lastani ovat kilttejä. Jotenkin minä vain sain yhden tällaisen ”jengiläisen.”

Olkaa ystävällisiä, älkääkä vetäkö johtopäätöstä, että lapsen käytös olisi suoraan yhteydessä siihen, miten vanhemmat hänestä huolehtivat. Jotkut meistä vain saavat erikoisempia tapauksia. Rumin kaksossisko on kaikista kiltein ja ystävällisin taapero, jonka tiedän, ja tämä todistaa, ettei lasten käytös ole täysin riippuvainen ympäristötekijöistä.

Äiti lisää, ettei vanhempien silti tule hyväksyä lapsen väkivaltaista käytöstä.

Meidän vastuullamme on pitää lapset poissa väkivaltaisuudesta, mutta jos lapsellasi on siihen luontainen kiinnostus, niin sinun tulisi näyttää hänelle esimerkkiä aivan vastakkaisesta.

Älä koskaan rankaise lasta väkivallalla tai hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Suo lapsellesi sen sijaan ylimääräisiä haleja, pusuja ja rakkautta, ja tulet huomaamaan, ettet ole kasvattanut psykopaattia.

Katso alta Constance Hallin yhteiskuva poikansa kanssa.

Lue myös: Äiti julkaisi realistisen kuvan vanhemmuudesta: "Nerouden ja hulluuden välillä tasapainoilua"

Kilpailut

Uusimmat