Kuva: AOP/Jyrki Rahikkala

SAK:n mukaan poliittiset lakot jatkuvat: "Meillä on koko ajan ollut kansan vahva tuki"

27.03.2024 16:15 - Reija Saarinen

SAK:n hallitus päätti tänään jatkaa aiemmin maaliskuussa alkaneita poliittisia lakkoja.

SAK:n hallitus on päättänyt jatkaa aiemmin maaliskuussa alkaneita poliittisia lakkoja keskeytyksettä. 

– Olemme pyytäneet pääministeri Petteri Orpon hallitukselta oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta. Hallitus ei kuitenkaan kuuntele työntekijöitä edustavia järjestöjä. Edelleen se aikoo toteuttaa lukuisia elinkeinoelämän tavoitteita, jotka ovat työntekijöille kielteisiä. Useilla niistä ei ole vaikutusta työllisyyteen tai julkisen talouden tasapainoon, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo tiedotteessa.

Elorannan mukaan ammattiliitoilla on valmius keskyttää lakot koska tahansa, mikäli hallitus osoittaa ymmärrystä työntekijöiden huolta kohtaan. Lakossa on tällä hetkellä noin 7 000 Teollisuusliiton, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n, Palvelualojen ammattiliiton PAMin, Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sekä Sähköliiton työntekijää.

1. huhtikuuta voimaan astuu sosiaalisturvan leikkauksia, mikä aiheuttaa huolta monissa suomalaisissa. Tämän lisäksi hallitus on heikentämässä työntekijöiden oikeuksia keinoilla, jotka näivettävät Suomen sopimisen kulttuuria ennenäkemättömällä tavalla, sanoo Eloranta. 

– Suomalaiset eivät hyväksy Orpon-Purran hallituksen linjaa. Tällä hetkellä moni jo pohtii, tuleeko kehysriihestä vielä lisää keppiä tavallisille työntekijöille ja yhteiskunnan heikoimmille.

SAK teetti aiemmin maaliskuussa tutkimuksen, jonka mukaan yli puolet suomalaisista antaa tukensa lakkoilulle. 

– Meillä on koko ajan ollut kansan vahva tuki. Vaikka lakossa ovat vain tiettyjen alojen työntekijät, niin tämä on koko SAK:n yhteinen ponnistus. Päätöksemme työtaistelutoimien jatkosta oli yksimielinen. Me kaikki olemme kiitollisia lakkoilevien panoksesta. Tuemme heitä ja heidän ammattiliittojaan, Eloranta sanoo.

Seuraavan kerran SAK:n hallitus kokoontuu arvioimaan tilannetta ja työtaistelutoimien jatkoa pääsiäisen jälkeen.

Lue myös: Nykyisiä lakkoja pidennetään entisestään: "Hallituspuolueet ovat myyneet lopullisesti sielunsa"

Lähde: SAK

Kilpailut

Uusimmat