James Blunt Radio Novan haastattelussa: Kritisoijat viihtyvät varjoissa

25.10.2014 12:15 -

Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänänen tavoitti puhelimitse parhaillaan maailmankiertueella olevan James Bluntin Saksan Bamburgista.

Kulunut vuosi on ollut hyvin menestyksekäs James Bluntille. Uusin Moon Landing on myynyt platinaa, ja maailmankiertue on ollut menestys.

- Maailmankiertue on mennyt yli odotusten. Yleisö on ottanut uuden levyn hyvin vastaan. Olemme päässeet kiertämään täysin uusissa paikoissa, kuten tämä Bamburg, ja meillä on mahtava kiertueproduktio. Tämä on meille jo neljäs maailmankiertue, mikä on aivan uskomatonta. En olisi ikinä aiemmin uskonut pääseväni keikkailemaan Pohjois-Lontoota pidemmälle, vaatimaton supertähti tunnelmoi.

Monet artistit kertovat muistavansa hyvin sen hetken, kun käsittää, että pyörät lähtevät todella pyörimään. Myös Bluntille tuo hetki on piirtynyt muistiin.

- Muistan yhä puhelinsoiton, jonka sain kun singleni ja levyni olivat menneet Britannian listaykkösiksi. Olin yksin hotellihuoneessani, ja muistan ajatelleeni, että se ennemminkin tuntui pelottavalta kuin kivalta - meneekö asiat liian pitkälle?, Blunt muistelee.

Yli kymmeniä miljoonia albumeja myynyt artisti on joutunut monesti kritiikin kohteeksi, mikä ei ole ikinä miestä kuitenkaan lannistanut.

- Monet kritisoijat viihtyvät varjoissa. Kommentoivat nimettöminä jossain nettifoorumeissa. Keikoillamme käy kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka tykkäävät musiikistamme. Eikö ennemmin kannattaisi kiinnittää huomio heihin kuin niihin muutamiin haukkujiin, jotka pysyttelevät anonyymeinä?

- Artistit joutuvat laittamaan itsensä täysillä likoon tullessaan ihmisten eteen, mikä vaatii rohkeutta. En laula nopeista autoista ja kalliista kelloista, vaan omista peloistani, tunteistani ja epäonnistumisistani, ja muut ihmiset arvostelevat niitä raa'asti. Sen takia en keskity muutamiin haukkujiin, vaan niihin kymmeniin tuhansiin, jotka tuntevat yhteyttä laulujeni kanssa, tulevat keikoilleni ja ostavat levyjäni, Blunt jatkaa.

James Blunt vieraili Nova Stagella viime vuoden joulukuussa. Artisti esitti akustiset versiot kappaleista Bonfire Heart, Stay The Night ja Heart To Heart.

Kilpailut

Uusimmat