Auta Aino Vennaa musavideon teossa!

06.06.2014 20:08 -

Aino Venna -yhtye julkaisee kesän kynnyksellä uuden singlen, joka on kunnianosoitus suomalaiselle kesäyölle. Bändi toivoo kaikilta halukkailta videokuvaa heidän kesäöistään.

Aino Venna -yhtye julkaisee kesän kynnyksellä uuden singlen, joka on kunnianosoitus suomalaiselle kesäyölle. Kesäyö on  George Gershwinin suomennettu klassikko Summertime oopperasta Porgy and Bess. Laulun on suomentanut legendaarinen sanoittaja ja kääntäjä Saukki alias Sauvo Puhtila, (Suklaasydän, Kuningaskobra, Kun joulupukki suukon sai).

Kesäyö on ensimmäinen kappale, jonka Aino Venna levyttää suomeksi. Aikaisempina laulukielinä ovat olleet englanti ja ranska. Inspiraationa Kesäyölle on ollut Laila Kinnunen, jonka versio kappaleesta iski muusikoihin kuin halko päähän. 

– Fiiliksemme vain kasvoi, kun koko bändi reagoi kappaleeseen samalla lailla. Aloimme heti työstämään siitä omaa tulkintaamme. Tämä on meidän kunnianosoituksemme rakastamallamme suomalaiselle kesäyölle, Venna kertoo.


Aino Venna keikalla BarKukassa.

Kappaleen musiikkivideo julkaistaan teemaan sopivasti juhannusaattona. Yhtye ei kuitenkaan halua tehdä videota yksin.

Yhtye kirjoittaa nettisivuillaan: ”Pyydämme hartaasti teitä rakkaita ihmisiä suviyössä tallentamaan itselle tärkeän hetken tai paikan ja lähettämään sen meille! Muutama kymmenen sekuntiakin riittää! Näiden leveysasteiden kesäyöt ovat niin ainutlaatuisia, että ansaitsevat tällaisen 'hommagen', kunnianosoituksen. Tehdään se yhdessä!”

Tarkemmat ohjeet löytyvät nettisivuilta www.ainovenna.com.

Aino Venna on viettänyt alkuvuoden hiljaiseloa studiotyöhön keskittyen. Yhtye julkaisee uuden studioalbumin loppuvuonna 2014. Suomalaiset ovat keikkailleet hiljattain Pietarissa ja esiintyvät elokuussa Frankfurtissa ja Berliinissä. Kesäkuussa 2014 yhtye esiintyy Helsinki Pride -festivaalilla.

(Radio Nova)

Kuvat: Shutterstock ja Tiina-Maria Aalto

Kilpailut

Uusimmat