Yhdysvalloissa löytyy ravintoloita joka lähtöön!

22.10.2013 10:38 -

Amerikkalaiset aterioivat tänä vuonna 483 miljardin euron edestä. Ravintola-ala edustaa neljää prosenttia bruttokansantuotteesta. Ja syöttölöitä löytyy joka lähtöön - Yhdysvalloissa on liki miljoona ravintolaa.

Kilpailusta erottuakseen jotkut ravintoloista ovat keksineet jonkun raflaavan teeman. Kuten Barbie-ravintolat. Näissä Kiinasta lähtöisin olevissa ruokaloissa kaikki on vaaleanpunaista ja tarjoilijat pukeutuneet Barbie-nukeiksi.

Toinen erikoisuus on 15 maassa operoiva Dinner in the Sky –ravintolaketju. Sen ravintolat sijaitsevat nostokurjen päässä, 50 metrin korkeudessa. Yläilmoissa aterioi kerrallaan 22 ruokailijaa.

Rock-tähti John Bon Jovin säätiön ylläpitämässä Soul Kitchen-ravintolassa New Jerseyssä ei ole hinnastoa. Maksat vähintään 10 dollarin ”lahjoituksen”. Jos sinulla ei ole rahaa, voi tehdä töitä ateriaasi vasten. Voitto menee köyhille.

Doggy Style Restaurant Edmontonissa, Kanadassa on ravintola koirille. Las Vegasissa yritetään näköjään tappaa ravintola-asiakkaat. Nimittäin, sikäläinen Heart Attack Grilli tarjoaa ilmaisen aterian kaikille yli 160 kiloa painaville. Ruoka on niin epäterveellistä, että asiakkaiden on ennen syömistä allekirjoitettava paperi, jossa ravintola vapautetaan kaikista syytteistä sairastapauksen sattuessa. Ruokalistalla on mm. kymmenen tuhannen kalorin hampurilainen. Ja ellet syö purilaistasi loppuun, tarjoilija antaa piiskaa pyllylle.

Wall Streetin pörssihaiden suosiossa on New Yorkin Exchange Bar and Grill. Se on eräänlainen drinkkipörssi: Juotavien hinnat muuttuvat jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hinnat näkyvät juoksevalla valotaululla kuin osakkaiden kurssit.

New Yorkissa, Eat -nimisessä ravintolassa syödään kuin takavuosien Suomessa, puhumatta sanaakaan. Kännyköiden käyttökin on ankarasti kielletty. Joka kieltoa rikkoo, saa syödä ateriansa loppuun ulkopenkillä. Hiirenhiljaisuudessa syömisestä saa pulittaa tasarahan 40 dollaria.

Los Angelesissa on myös muutama erikoinen ravintola. Esimerkiksi Opaque Dining in the Dark -ravintolassa syödään pimeydessä. Ideana on kannustaa ruokailijoita henkevään keskusteluun, kun ainoat käytettävät aistit ovat haju, maku, kuulo ja tunto.

Magic Restroom Café – ravintolassa kaikki on sisutettu käymäläksi. Vessahuumoria viljelevästä ravintolasta on heti tullut nuorison suosikki.



Van Nuysin siviililentokentän laidalla sijaitseva 94th Aero Squadron –ravintola on sisustettu toisen maailmansodan tyyliin. Jopa itse rakennus näyttää osittain pommitetulta rauniolta. Ulkopuolella on pari aikakauden hävittäjää ja ulkoterassilta näkee koneiden nousevan ja laskeutuvan.

Kuvat: Shutterstock, Tomi Hinkkanen

(Radio Nova - Tomi Hinkkanen)

Kilpailut

Uusimmat