Neljän vuoden tauko ohi: Idols-suosikilta tulossa pian uusi albumi

03.04.2013 15:17 -

Katri Ylander & Yksinäinen Yhtye julkaisevat 19.4. singlen nimeltään Naamiot. Uusi maa -nimellä kulkeva albumi julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Katri Ylander & Yksinäinen Yhtye, eli Katri Ylander ja muusikko-avomies Matti Salovaara, ovat itsenäisesti soittaneet, laulaneet ja tuottaneet albumin kappaleet. Julkaisijana toimii Suomen Musiikki.

Katri kuvailee huhtikuussa julkaistavaa Naamiot-singleä seuraavasti:

- Naamiot on ensimmäisiä sävellyksiä, joita levylle alkoi kesällä 2010 syntyä. Teksti kertoo siitä, kuinka helposti mieli saa ihmisen vakuuttuneeksi negatiivisella hokemallaan ja tyytymään huonoonkin elämänlaatuun vaikka parempaa olisi saatavilla. Naamiot kutsuu tarkastelemaan ihmisen suhtautumista itseensä ja mahdolliseen omaan naamioonsa. Kappale on teemaltaan keskeinen teos tulevalta albumilta, jossa aihetta käsitellään laajemmin.

Keväällä 2010 Katri lähti Aasiaan reppureissaamaan avomiehensä kanssa. Muutaman kuukauden kuluttua Suomeen palattuaan muusikkopariskunta alkoi työstää uutta albumia, jonka nimeksi tulisi Uusi maa.

Albumi kertoo astumisesta uudelle maaperälle elämässä, kun löytää siihen toisenlaisen yhteyden. Siinä käsitellään mm. muutosta ihmisen elämässä, väistämättömiä haasteita hyväksymisestä luopumiseen mutta myös syvemmän yhteyden ja ymmärtämisen löytymistä. Levy kehottaa ihmistä tarkastelemaan muutakin, kuin ulkoisia näkyviä asioita ja tapahtumia ja menemään pintaa syvemmälle.

Idols-kilpailun toiselta tuotantokaudelta 2005 kuuluisuuteen noussut Katri julkaisi viimeisimmän, kolmannen albuminsa Valvojat vuonna 2009. Ennen tätä laulajatar on tehnyt kaksi kultaa myynyttä albumia, Katri Ylander (2006) ja Kaikki nämä sanat (2007). Kokoelma Maailman ihanimmat ilmestyi 2011. Neidon tunnettuja radiohittejä ovat mm. Mansikkamäki, Välitunnilla, Valehdellaan, Kaikki nämä sanat, Maailman ihanin, ja Nyt.

Kilpailut

Uusimmat