Erikoinen ammattikunta kasvattaa suosiotaan: Terapeutti sänkyyn asiakkaiden kanssa!

18.03.2013 12:05 -

Radio Novan erikoistoimittaja Tomi Hinkkanen kertoo tuoreimmassa raportissaan harvinaisesta ammatista, sijaispartnerista. Ammattikunta on saanut uutta potkua uudesta, tositapahtumiin perustuvasta elokuvasta.

Kuuntele Tomi Hinkkasen raportti aiheesta:



Millainen on sijaispartnerin työnkuva?

- Sijaispartneri työskentelee yleensä asiakkaan ja seksuaaliterapeutin kanssa. Terapeutti puhuu asiakkaan kanssa tämän seksuaaliongelmista ja sijaispartneri soveltaa oppeja käytäntöön. Tavallisia pulmia ovat haluttomuus, intiimisuhteiden pelko ja suoritusvaikeudet. Eli sijaispartneri harrastaa seksiä asiakkaan kanssa.

Seksuaaliterapeutteja on pilvin pimein, sijaispartnerien ammattikunta taas on pieni. Yhdysvalloissa heitä on noin 40.

Seksologit William Masters ja Virginia Johnson julkaisivat vuonna -70 kirjan ihmisen seksuaalisuuden riittämättömyydestä. Tuolloin sijaispartnereina aloitti satoja henkilöitä. Aids-epidemia romahdutti alan, mutta Session-elokuva on taas sytyttänyt sitä kohtaan kipinän. Aikaisemmin asiakkaat olivat pääasiassa miehiä, niin nyt myös naiset ovat löytäneet tiensä sijaispartnerin pakeille.

Tomi Hinkkanen haastatteli terapeutti Toni De Marcoa. Miten hän opastaa seksiongelmista kärsiviä?

- Seksuaaliongelmat johtuvat yleensä huonosta minäkuvasta. Naisella on harjoitteita, joilla tulla sinuksi itsensä kanssa: Riisu kaikki vaatteesi ja tutki itseäsi kokovartalopeilistä. Etsi ruumiinosia, joista pidät. Koeta tuntea hiukan rakkautta itseäsi kohtaan, De Marco ohjeistaa.

- Valtaosa parisuhdeongelmista taas johtuu puhumattomuudesta. Sitä parannetaan tikku-harjoitteella. Parisuhteen kumpikin osapuoli ottaa vuorotellen tikun pöydältä. Niin kauan kuin henkilö pitää tikkua kädessään, hän saa keskeytyksettä puhua niin paljon kuin sielu sietää. Kun henkilö pistää tikun pöydälle, on toisen vuoro ottaa se ja alkaa puhua. Näin molemmat osapuolet saavat sanoa sanottavansa.

De Marco opettaa partnereita puhumaan toisilleen rakastavasti. Hän tokaisee, että jos ihmiset eivät puhu toisilleen, eivät he myöskään rakastele keskenään. Pitäisihän olla selvänäkijä pystyäkseen miellyttämään toista, ellei tämä kerro, mitä haluaa. Näitä asioita käsittelee Toni De Marcon kirja Heartgasm. Toni ottaa myös vastaan asiakkaita ja opastaa heitä intiimiasioissa. Tosin Toni vain näyttää, mitä tehdä, eikä käytä siihen omaa vartaloaan.

The Sessions –elokuvan esikuva Cheryl Cohen- Greene puolestaan käyttää vartaloaan asiakkaidensa kanssa?

- Kyllä, 68-vuotias ja yhä nätti Cheryl on toiminut sijaispartnerina jo 40 vuotta. Hän asuu ymmärtäväisen miehensä Bobin kanssa San Franciscon seudulla ja vastaanottaa miespuolisia asiakkaita kotonaan. Tomi Hinkkanen kertoo.

- Ainakin 900 miestä on maksanut seksistä Cherylin kanssa. Sitä ennen käydään pitkiä keskusteluja ja hengitysharjoituksia. Apuvälineinään Cheryl käyttää höyheniä, seksileluja ja harrastaa turvaseksiä.

Taannoin hän auttoi 45-vuotiasta miestä pääsemään poikuudestaan. Hän laskuttaa kahden tunnin sessiosta 300 dollaria. Neljäsosa naisen asiakkaista on neitsyitä. Hän on vuosien varrella ihastunutkin heistä joihinkin. Itse asiassa Cherylin aviomies Bob on entinen asiakas. Pari on ollut naimisissa 33 vuotta. Cherylin motto on: Jokainen ansaitsee tulla rakastetuksi.

Katso The Sessions -elokuvan traileri:



(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat