Nämä ovat maailman kaikkien aikojen ostetuimmat albumit - Katso TOP5-lista

16.03.2013 19:24 -

Maailman musiikkimarkkinat ovat muuttumassa entistä enemmän digitaaliseksi, samalla fyysisten albumien myynti vähenee. Maailman kaikkien aikojen myydyimmät levyt on tehty lähestulkoon ääniteollisuuden kulta-aikoina 70- ja 80-luvuilla.

Mukaan mahtuu yllättäjiä, mutta listan kärikahinoihin pääsemiseksi tarvitaan todella huimia myyntimääriä. Käytännössä nykyajan digitaalisessa maailmassa, sellaista on lähes mahdotonta saavuttaa.



Viime vuosina ainoastaan Adele on onnistunut myymään musiikkiaan niin paljon, että voi nousta kaikkien aikojen myyntitilastoissa mahdollisesti TOP30-listan paremmalle puolelle. Adele on myynyt hittialbumiaan 21 noin 26,5 miljoonaa kappaletta (maaliskuu 2013).



Kaikkien aikojen myydyimmät levyt - TOP5:


Michael Jackson, Thriller noin 110 milj. kpl. (1982)

AC/DC, Back in Black noin 50 milj. kpl. (1980)

Pink Floyd, The Dark Side of the Moon noin 49 milj. kpl. (1973)

Whitney Houston, + (Levyn muut artistit), The Bodyguard-soundtrack noin 45 milj. kpl (1992)

Meat Loaf, Bat Out Of Hell noin 43 milj. kpl. (1977)

*Albumien todellinen myyntimäärä muuttuu jatkuvasti ja voi vaihdella runsaasti eri maiden säädöksien ja lakien mukaan. Joitakin albumeja ei ole listattu/tilastoitu koskaan uupuvien tietojen, albumi-määrityksen tai levy-yhtiöiden huolimattomuuden vuoksi.

Lue myös:

Tässä ovat Suomen kaikkien aikojen myydyimmät ulkomaiset albumit - Uutiset Listan kärjestä löytyvät lukuisat kokoelmalevyt, joista ykkösenä Queen albumillaan Greatest Hits 2.Ainoa tuoreempi nousija TOP20-listalla on Baseballs Strike -albumillaan (2009),...
Nämä 20 kotimaista albumia ovat Suomen kaikkien aikojen ostetuimmat - Uutiset Suomen kaikkien aikojen myydyin albumi on edelleen Jari Sillanpää omaa nimeä kantava debyytialbumi. Sillanpään jälkeen listalla ovat Eppu Normaali ja Kirka.Vuonna 2011 listalle...

(Radio Nova, Celebritynetworth.com, Wikipedia)

Kilpailut

Uusimmat