Movember -kampanja alkaa! Muistatko mistä on kysymys?

01.11.2012 07:50 -

Joka vuoden marraskuussa Movember-kampanja pyytää miehiä ympäri maailman kasvattamaan viikset. Niillä kerätään kipeästi tarvittavaa rahaa, jolla lisätään tietoisuutta miesten terveyteen liittyvistä asioista.

Suomessa toteutetaan kolmatta kertaa Australiasta alun perin lähtenyt Movember-kampanja. Kampanjan idea on yksinkertainen. Miehet rekisteröityvät osoitteessa Movemberin nettisivuilla ja ajavat viikset ja parran pois. Sen jälkeen he kasvattavat viiksiä koko marraskuun ajan. He myös levittävät tietoisuutta ja toimivat kampanjan advokaatteina.

Jarno Salmivuori vieraili Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crewn vieraana 1.11 kertomassa Movemberista lisää:

Kampanja toteutetaan samanaikaisesti neljässätoista maassa eri puolilla maailmaa. Suomessa kerätyt varat käytetään kokonaisuudessaan suomalaiseen tutkimukseen.

Kampanjan nimi juontaa juurensa englannin kielen sanoista "Mo" = "Viikset" ja "November"= marraskuu. Nämä yhdistämällä nimettiin marraskuu uudelleen ja se on nyt Movember.

Vuosien aikana kampanjasta on kasvanut kansainvälinen ilmiö ja maailmanlaajuisesti varoja on kerätty jo reilusti yli 100 miljoonaa euroa.

Eturauhasen syöpään liittyy paljon avoimia kysymyksiä, joihin voidaan löytää ratkaisuja tieteellisen syöpätutkimuksen avulla. Sairaus koskettaa monia suomalaisia oman, puolison,
läheisen tai työtoverin sairastumisen kautta, jolloin neuvonnan ja tuen tarve on huomattava. Hopearahastoa voi kartuttaa lahjoituksella ympäri vuoden. Lahjoittajien tuki on
ensiarvoisen tärkeää syöpätutkimuksen edistämisessä.

Miten osallistua Movemberiin?

1. Rekisteröidy täällä Mo Bro:ksi tai Mo Sista:ksi.

2. Kasvata marraskuun aikana mahdollisimman näyttävät viikset ja hanki niille tukijoita perheenjäsenistä, kaveripiiristä, joukkuekavereista, työpaikalta...

3. Osallistu Movember-kampanjan MoGalaan. Tällöin valitaan komeimmat viikset sekä ansioituneimmat MoBro:t ja MoSista:t. Jos et pääse juhliin mukaan, voit myös järjestää omat juhlat.

Viikkojen mittaan viikset kasvavat näkyväksi kampanjaksi niin katukuvassa, illanvietoissa kuin verkossakin. Viikset ovat kuin kampanjanauhoja, jotka keräävät huomiota miesten terveydelle ja varoja tutkimukseen.

Eturauhasen syöpä on miesten yleisin syöpä ja nykyään myös koko väestön tavallisin syöpäsairaus Suomessa. Siihen sairastuu Suomessa yli 4000 miestä vuosittain. Noin 89 %
eturauhasen syöpään sairastuneista parantuu sairaudesta.

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat