Tällainen on presidenttiehdokkaan piilopaikka

19.06.2012 20:00 -

Rebuplikaanien presidenttiehdokas Mitt Romney kampanjoi parhaillaan ympäri Yhdysvaltoja - usein vaimonsa Ann Romneyn kanssa.

Mutta vaikka mies on päivittäin julkisuudessa, Romneyn perheen yksityisasioista tiedetään yllättävän vähän. Tomi Hinkkanen kävi kurkistamassa Ann Romneyn salaista piilopaikkaa Kaliforniassa ja haastatteli hänen läheistä ystäväänsä.


 
Esivaalikierroksella Mitt Romney hyödynsi tehokkaasti eri "kotiosavaltioitaan". Nykyään 65-vuotias Mitt syntyi mormoniperheeseen Detroitissa, Michiganissa. Isä George oli autotehtaan johtaja ja Michiganin kuvernööri. Mitt opiskeli Harvardissa, työskenteli Bostonissa ja toimi Massachusettsin kuvernöörinä. Romneyt asuvat yhä pääasiassa Bostonissa. Opintojensa ja uskonsa takia heillä on kiinteät siteet Utahiin. Vuoden 2002 Salt Lake Cityn talvi-olympialaiset olivat pitkälti Mittin ansiota. Perheen vapaa-ajan talo sijaitsee järven rannalla New Hampshiressä. Kalifornian asioistaan Romneyt ovat olleet pitkälti suu supussa. Kuitenkin muutama vuosi sitten he ostivat 12 miljoonan dollarin merenrantatalon La Jollasta. Mitt kuskasi poikansa kanssa osan muutto-kuormastakin Dunemere Driven uuteen kotiin. Romneyt aikovat purkaa talon ja rakentaa tilalle uuden, johon perheen autoille tulee oma hissi. La Jollassa Romneyt piipahtavat lähinnä juhlapyhinä. Silloin salainen poliisi - secret service - leiriytyy paikalle, muuttaen kotikadun  naapurien kauhuksi suunnilleen sotilastukikohdaksi.


 
Ann Romneyn toiseen piilopaikkaan Kaliforniassa liittyy ripaus tragediaa. Nimittäin 15 vuotta sitten Ann Romneyn todettiin sairastavan multippelis-kleroosia. Se vaikeutti hänen liikkumistaan ja Ann oli jo menettää liikuntakykynsä. Sitten hän löysi uudelleen lapsuuden harrastuksensa - ratsastuksen. Se tuntui auttavan oireisiin. Etenkin Ann Romney mieltyi dressage-, eli kouluratsastukseen. Tässä myös hevos-baletiksi kutsutussa lajissa ratsastaja ja hevonen pyrkivät suorittamaan tietyt liikesarjat mahdollisimman tarkasti. Ann löysi täydellisen paikan harrastaa kouluratsastusta kalifornialaisella hevostilalla nimeltä the Acres. Hän pitää siellä omia ratsujaan ja lentää vaalikamppailun vastapainoksi ratsastamaan niillä aina kun vain voi.


 
Tomi Hinkkanen vieraili maanantaina yllätysvierailulla the Acres -ranchille, mutta hän ei ollut todellakaan odotettu vieras.
 
Hevostila sijaitsee viehättävällä, kumpuava-maastoisella paikkakunnalla nimeltä Moorpark. Tämä on vaurasta esikaupunkialuetta. Hevosille on omat polkunsa katujen varsilla. The Acres on piilossa ulkopuolisten katseilta  keskellä appelsiiniviljelmiä. Laaja tila näyttää yksityiseltä ranchiltä, mutta on tosiasiassa kallis ratsastuskoulu. Oppilaat tuovat sinne hevosensa täysihoitoon hintaan 2400 dollaria kuusa. Näin hupuin peitettyjä lämminverisiä laiduntamassa valkoisten aitojen takana. Kauempana erotin pari ratsastajaa. Pääsisään-käynnillä oli iso takorautainen portti. Sen summeri ei toiminut, kuten ei myöskään huoltosisäänkäynnin. Sitten eräs ohi ajanut meksikolaismies vinkkasi, että sivutiellä on vielä yksi portti. Sen ovipuhelimesta sain kiinni tilan omistajan, Amy Ebelingin. Hän vetosi siihen, että hänellä on oppilaita, eikä päästänyt minua kurkistamaan portin sisäpuolelle, mutta puhuimme myöhemmin puhelimessa. Amy kertoi hankkineensa tilan 18 vuotta sitten miehensä Janin kanssa. Mies opettaa kouluratsastusta. Ann Romney on yksi oppilaista ja Amyn hyvä ystävä. Eli Mitt ja Ann Romneylle Kalifornia on paikka rentoutua ja kuntoutua vaalikiireiden keskellä.

Tomi Hinkkanen

Journalist

Los Angeles

website: www.finntimes.com

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat