Kännykkäkiusaaminen on yleistyvä ongelma

17.08.2011 07:45 -

Jatkuvasti yleistyneet matkapuhelimet tuottavat päänvaivaa alakouluissa.

Monissa kouluissa joudutaan jatkuvasti puuttumaan kännyköiden käyttöön oppitunneilla ja monissa luokissa kännykät kerätään kaikilta opetuksen aluksi.

Tällä hetkellä jo neljällä viidestä ekaluokkalaisesta ja yli yhdeksällä kymmenestä tokaluokkalaisesta on oma kännykkä. Matkapuhelimien yleistyminen on mahdollistanut myös kiusaamisen kännyköiden välityksellä.

- Kiusaaminen voi olla ilkeiden juorujen lähettämistä toisille vaikka tekstiviestinä tai voidaan ottaa kuvia vaikka jostain sellaisesta tilanteesta, josta toinen ei halua että hänestä otetaan kuva, tai voidaan ottaa kuva ja sen jälkeen muokata sitä. Monissa kännyköissä on se mahdollisuus, että kuvaa pystyy muokkaamaan ja siihen lisätyt tekstit ja muut saattavat sitten loukata sitä kuvassa olijaa, kertoo nuorisotyön suunnittelija Liisa Toukonen Mannerheimin lastensuojeluliitosta.

Kännykkäkiusaamista saattaa olla vaikeaa huomata, sillä kiusaaminen on monesti näkymätöntä. Pelastakaa lapset ry:n tekemän selvityksen mukaan jopa joka viides alakouluikäinen kertoo kokeneensa kännykkäkiusaamista.

(Radio Nova, MTV3)

Kilpailut

Uusimmat