Eukot saavat taas kyytiä Sonkajärvellä

30.06.2011 17:00 -

Eukkoja kannetaan tulevana viikonloppuna Sonkajärvellä jo 20:nnen kerran. Eukonkannon MM-kisoista on tullut Suomen kansainvälisesti tunnetuin tapahtuma. 

MM–tittelistä kilpaillaan Sonkajärvellä 16:nnen kerran. Tällä hetkellä ilmoittautuneita pareja on n. 50, joukkueita n. 10. Ilmoittautuneita on Suomen lisäksi kymmenestä eri maasta. Mikäli kisat alkavat yhtäkkiä kiinnostamaan, mukaan voi vielä ilmoittautua.
- Otamme ilmoittautumisia vastaan aivan viime hetkiin asti. Aluekarsintoihin ei välttämättä ole tarvinnut osallistua vaan pari voi tulla suoraan MM-Kilpailuun. Osa pareista juoksee tosissaan ja osa pelkästään huvin vuoksi, kertoo Veikko Tervonen Eukonkanto Oy:stä.

Eukonkannon MM-kisojen katsojamäärä on pyörinyt 4 000 - 6 000 välillä. Koko viikonlopun aikana Sonkajärven pitäjänmarkkinoilla vierailee n. 10.000 henkeä. Tapahtumalla on ollut selkeä vaikutus Sonkajärveen.
- Tapahtuma on tehnyt Sonkajärvestä Suomen tunnetuimman kunnan ennen kaikea kansainvälisesti. Tapahtuman taloudellinen vaikutus Sonkajärveen on ehkä n. 0,5 milj. euroa, toteaa Tervonen.

Eukonkannon MM-kisojen erikoislaatuisuus on saanut kansainvälisiä TV–yhtiöitä tulemaan Sonkajärvelle tekemään ohjelmaa tapahtumasta. Tänä vuonna yhdysvaltalainen Space Age Television tulee tekemään jakson World Party -sarjaan, jossa esitellään suuria tapahtumia ja festivaaleja maailmalta. Kanavan juontaja Guad Venegasin osallistuu jopa itse kilpailuun. Myös Etelä-Korealainen uutiskanava KBS on ilmoittanut kiinnostuksensa tulla kuvaamaan jakson Sonkajärvestä ja Eukonkannosta sarjaansa ”Backpack Travel”.

Eukonkannon MM-kisat 2011 järjestetään Sonkajärvellä 1.-2.7.2011.

Kuva: Hannu Keränen

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat