Eppu Normaalille tulee 40 vuotta mittariin: Ei arvattu, että olemme täällä vielä vuonna 2015

09.12.2015 21:15 -

Eppu Normaali -yhtyeen perustamisesta tulee kuluneeksi ensi vuonna kunnioitettavat 40 vuotta. Martti Syrjä kertoi Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen haastattelussa, että näin pitkän taipaleen toteutuminen ei ole ollut itsestäänselvyys.

Eppu Normaali kävi heittämässä äskettäin keikan Leville jalkautuneella Nova Stagella. Vedon yhteydessä Martti Syrjä pohti yhtyeen urakehitystä ja kertoi, ettei kukaan muusikoista osannut suunnitella bändin taivalta.

– Kyllä tämä aika fiilispohjalta on alkanut. Kun olimme nuoria ja aloitimme bändin kanssa, ei kukaan osannut suunnitella mitään. Jossain vaiheessa vaan tajusimme, että tästä on tullut meille ammatti. Huomasimme, että teemme tätä hommaa tosissaan, mutta emme toki vakavissamme.

– Koko ajan ollaan pyritty parantamaan soittoa ja laitteitamme, mutta mitään suunnitelmaa meillä ei ole ollut. Ei ainakaan sellaista, että vielä vuonna 2015 olisimme täällä.

Eppujen ensimmäinen albumi Aknepop ilmestyi vuonna 1978, jonka jälkeen musiikkibisnes on muuttunut täysin. Tämän hetkinen tilanne saa Syrjän hiljentymään.

– Mitä mieltä olen bisneksen nykytilasta? Siihen on hirveä vaikea vastata. Se on täysin myllertynyt ja erilainen. Kun me aloitimme ja pitkään aloittamisemme jälkeen maailma oli jonkinlaisessa järjestyksessä. Nyt en pysy enää perässä sen suhteen, missä mennään.

Katso Eppu Normaalin Nova Stage -keikka ja Martti Syrjän haastattelu alta:


NOVA STAGE

Musiikkitoimittaja Samuli Väänäsen isännöimä Nova Stage on Novan muutama vuosi sitten toimintansa käynnistänyt keikkastudio. Tänä aikana Nova Stage on tarjonnut lähes 200 livekeikkaa kotimaisilta ja ulkomaisilta huippuartisteilta keräten YouTubessa yli 15 miljoonaa näyttöä.

Vuoden 2014 Radio Gaalassa kunniamaininnan saanut Nova Stage kasvattaa jatkuvasti yleisöä tarjoten ainutlaatuisia live-elämyksiä radion lisäksi myös verkossa ja mobiilissa. Pääset katsomaan Nova Stage -livetaltiointeja Novan Youtube-kanavalta, nettisivulta, sekä Katsomo.fi-sivustolta.

(Nova)

 

Kilpailut

Uusimmat