Ennen olin pakolainen -tarinat koskettavat: Suomen somekampanja Pohjoismaiden seuratuin

09.09.2015 12:35 -

#ennenolinpakolainen-somekampanja on nopeasti kasvattanut suosiotaan. Kampanja on ohittanut jo 20 000 tykkääjän rajan ja se on ohittanut pohjoismaiset sisarkampanjansa reippaasti. 

Facebookissa ja Twitterissä jaetuilla #ennenolinpakolainen-tarinoilla on kymmeniä tuhansia tykkääjiä ja tykkääjien määrä on hurjassa kasvussa. Sisarkampanjoihinsa verrattuna sillä on enemmän seuraajia kuin muilla Pohjoismailla yhteensä.

– Olemme suoraan sanoen häkeltyneitä siitä kuinka nopeasti sivusto on kasvattanut suosiotaan, sekä täällä Facebookissa että Twitterin puolella. Teidän lähettämänne kuvat tavoittavat satojatuhansia ihmisiä ja keräävät kymmeniä tuhansia tykkäyksiä - joka ikinen päivä, sivuston ylläpitäjät hehkuttavat.

#ennenolinpakolainen-kampanjalla halutaan tuoda stereotyyppiseen maahanmuuttokeskusteluun kasvoja ja ihmisten mittaisia tarinoita. Monet entiset pakolaiset ovat kirjoittaneet Facebookiin koskettavia kertomuksia omista taustoistaan. Yksi niistä on Vietamista vauvana lähteneen Lan Le-Gävertin tarina, jota on tykätty yli 2 000 kertaa alle vuorokaudessa.

 

//

#ennenolinpakolainen

Posted by Ennenolinpakolainen on 8. syyskuuta 2015

Kosovolaisen Arbër Mehmetin tarina taas edustaa surkuhupaisampaa osastoa. 

//

#ennenolinpakolainen

Posted by Ennenolinpakolainen on 7. syyskuuta 2015

Yhteistä kampanjan tarinoille on kiitollisuus Suomea ja suomalaista yhteiskuntaa kohtaa. 

//

#ennenolinpakolainen

Posted by Ennenolinpakolainen on 8. syyskuuta 2015

Oman panoksensa kampanjaan on antanut myös kansanedustaja Nasima Razmyar. 

"Nyt olen kansanedustaja." #ennenolinpakolainen @NasimaRazmyar pic.twitter.com/mvFDvC6VBM

— Ennenolinpakolainen (@olinpakolainen) 6. syyskuuta 2015

Enemmän kuvia löytyy Twitteristä hashtagilla #ennenolinpakolainen

//

MTV Uutiset järjestää keskiviikkona 9. syyskuuta suuren pakolaispäivän, joka huipentuu suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla. ”Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä” kokoaa yhteen asiantuntijat, päättäjät sekä kansalaiset keskustelemaan muun muassa pakolaiskriisin tuomista kustannuksista, peloista sekä erilaisista tavoista auttaa hädässä olevia. Osallistu keskusteluun #turvapaikka.

Kuva: Twitter

(Nova, Facebook, Twitter)

Kilpailut

Uusimmat