Ikuinen ongelma, miten lippalakit pestään oikein

18.03.2015 09:00 -

Lippalakin peseminen voi aiheuttaa päänvaivaa. Lakkia ei välttämättä uskalla laittaa pyykinpesukoneeseen, koska sen lippa saattaa vääntyä. Mitkä siis ovat parhaat keinot lippalakin pesuun?

Kun aiot pestä lippalakkisi, niin katso ensin onko lippalakin sisäpuolella pesuohje. Mikäli ohje löytyy, niin sitä kannattaa noudattaa. Nykyään monissa lippalakeissa on muovinen lippa, joka ei siis mene ruttuun pesukoneessa. Jos lippa tuntuu heppoisemmalta (on pahvia), pesu kannattaa tehdä käsin.

Yksi niksi on pestä lippalakki astianpesukoneessa. Siellä ne eivät taitu samalla tavalla kuin pyykinpesukoneessa. Älä kuitenkaan pese lippiksiä astianpesukoneessa voimakkaalla astianpesuaineella. 

Lippalakin voi pestä myös hammasharjalla, kuten tässä videossa neuvotaan:

Vanha vinkki on myös laittaa lippalakki pakastimeen tai lumiseen hankeen, jotta mahdollinen hienhaju katoaa. Tämä kikka ei kuitenkaan poista lippiksestä tahroja. 

Voit myös pestä lippalakkisi vadissa, jossa on vähän pyykinpesuainetta. Mikäli lippiksessä on paljon hikiläikkiä kokeile sekoittaa pesuveteen hieman etikkaa. Älä liota lippalakkia pesuvedessä liian pitkään, ettei muoto kärsi.

Lippalakin voi asettaa kuivumaan saunakauhan päälle, jotta se pysyy paremmin muodossaan. 

(Radio Nova)

Kuva: Shutterstock 

Kilpailut

Uusimmat