Kuva: Vappu Pimiä

Vapun Resepti: Arjen nopea intialainen

21.04.2017 10:43 - Riikka Hagelin

Intialainen ruoka on ihanaa, mutta suhteellisen työlästä alusta asti tehtäväksi, ainakin arkena. Tein perheelleni nopean intialaisen tikka masala aterian Santa Marian tuotteilla. Olin todella positiivisesti yllättynyt ja tuunasin vähän ruokia omien mieltymysten mukaisesti. Kaikki ruoka hävisi, eli aion turvautua tähän vaihtoehtoon vielä toistekin!

ARJEN NOPEA INTIALAINEN

Kana:

500 g kanan rintafileitä

loraus öljyä tai nokare voita

1 prk Santa Maria tikka masala ateriakastiketta tai vaihtoehtoisesti 1ps Santa Maria tikka masala maustepussi ja 1 prk creme fraichea

1-2 dl vettä

kourallinen tuoretta korianteria

(2rkl maustamatonta jogurttia tai turkkilaista jogurttia)

Raita (jogurttikastike):

1 ps Santa Maria Raita mausteseosta

2 dl maustamatonta tai turkkilaista jogurttia

10cm pätkä kurkkua

kourallinen tuoretta minttua

Tarjoiluun:

Keitettyä basmatiriisiä

Santa Maria mango chutneytä

Santa Maria garlic naan leipää

(kuva: Vappu Pimiä)

Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi, ja silppua minttu. Sekoita raitan ainekset keskenään ja anna tekeytyä, sillä aikaa kun valmistat muut. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa kanan fileet suikaleiksi. Ruskista kanat kasarissa, öljyssä tai voissa. Lisää kastike tai mausteseos ja creme fraiche sekä vesi, pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hautua kypsäksi ja lisää kastikkeeseen halutessasi vielä lopuksi pari rkl jogurttia, se pehmentää vielä kastikkeen makua. Silppua korianteri ja ripottele kastikkeen pinnalle. Tarjoile kastike raitan, riisin, mango chutneyn ja lämmitetyn naanleivän kera. Voit keittää tai höyryttää myös vihanneksia lisäksi.

 -Vappu

Kilpailut

Uusimmat