Musiikkiaan eeppiseksi rakkauspopiksi luonnehtiva Saara Aalto julkaisi 24.5. uuden studioalbumin. You Had My Heart -levyn kappaleet ovat pääasiassa Saaran omia sävellyksiä ja sanoituksia. 

Levyllä on mukana myös ranskankielinen cover-kappale Je Suis Malade, joka on Saaran keikkojen kestohitti. Levyn ensimmäisen singlen You Had My Heart on miksannut  Englannissa Edward J ”UK” Nixon, joka on Grammy-palkinnon voittaneen J.U.S.T.I.C.E -tiimin miksaaja (Jay-Z, Mary J Blige). Singlestä on kuvattu videot englannin-, kiinan- ja japanin kielellä.

Saara luonnehtii musiikkiaan eeppiseksi rakkauspopiksi.  Uutuuslevy on tummasävyisempi  kuin edeltäjänsä ja sen sanoitukset ovat aiempaa henkilökohtaisempia. Ne kertovatkin Saaran suuresta elämänmuutoksesta; ikävästä, erosta ja luopumisen aiheuttamasta surusta, mutta toisaalta myös kaiken tämän tuomasta kasvusta ja uusista näkökulmista.

- Välillä levyn kappaleissa ollaan heikkoja ja murtuneita, mutta tärkeä teema on myös toivon, voiman, vapauden ja omien siipien löytäminen. Elämä muuttuu ja menee eteenpäin, ja erilaiset elämäntilanteet kuuluvat luonnollisesti musiikissani, laulaja kertoo.

Saara haluaa panostaa kokonaisuuteen, vaikkakin levyt kootaan nykyään usein yksittäisistä kappaleista.

- Minulle kokonaisuus ja tunnelman luominen on tärkeää, Saara painottaa.

- Levyni sisältää balladien lisäksi myös menevämpää musiikkia. Sovituksista tehtiin kokeellisia ja mahtipontisia. Toivottavasti niissä kuuluu uusien sävyjen lisäksi edelleen tyypillinen saaramaisuus.

Saara on lanseerannut levyn rinnalle You Have My Heart -korusarjan, joka kertoo henkisestä kasvusta, toivosta ja rohkeudesta luottaa omiin siipiin, jotka kantavat vastoinkäymisienkin aikana.

Saara konsertoi Kiinassa tenori José Carrerasin vieraana 2.5.2013.  Uutuuslevy julkaistaan myös Kiinassa ja Japanissa myöhemmin tänä vuonna.

(Radio Nova)

Kommentit Näytä

Uusi kommentti