Nettimylly Prinssi Jusufin muistomerkkikuvasta — näin rasismiin vastattiin

11.08.2015 11:03 -

Kuva kolmesta tummaihoisesta miehestä poseeraamassa sotamuistomerkin edessä sysäsi liikkeelle sosiaalisessa mediassa rasistisen keskustelun. Rasismin vastustajat eivät olleet hiljaa, vaan kysyvät kuka oikeastaan veteraaneja hoitaa ja kuka onkaan käynyt armeijan?

Viihdetaiteilija Prinssi Jusuf poseeraa kahden tumman miehen kanssa sotamuistomerkin edessä, jossa lukee ”isänmaan puolesta” ja siitähän soppa syntyi. MTV.fi uutisoi kuvasta nousseesta rasistisesta keskustelusta.

//

Annan kuvan puhua puolestani!

Posted by Prinssi Jusuf on Wednesday, 5 August 2015

Kuvan alle virisi nopeasti kommenttiketju, jossa maahanmuuttajille toivotaan väkivaltaista kohtelua ja jopa kuolemaa. Vihamieliset kommentit eivät kuitenkaan jääneet ainoiksi, vaan rasismin vastustajat vastasivat takaisin nopeasti osoittaen, että maahanmuuttajien teot voivat olla isänmaallisempia kuin kovaan ääneen isänmaan kunniaa puolustavien supisuomalaisten.

Prinssi Jusufin kanssa musiikkia tehnyt Musta Barbaari nosti yhden vastakommentin esille omassa Facebookissaan. Keskustelussa kysytään, että mitäköhän mieltä veteraanit oikein ovat kuvasta.

Vastakommentissa todetaan, että hoitoalalla suuri osa työntekijöistä on maahanmuuttajataustaisia, kun taas kiitos-paitojen edustus on aika vähäistä, eli veteraanien hyvinvoinnista pitävät huolta ensisijaisesti muut kuin kantasuomalaiset. 

//

Prinssi Jusuf:in julkaisema (isänmaan puolesta) kuva on herättänyt melkoisen keskustelun. Jätän tän vaan tähän...

Posted by Musta Barbaari on Monday, 10 August 2015

 

Twitter-käyttäjä Jarkko Fräntilä taas kysyi mitä eroa on Prinssi Jusufilla ja maahanmuuttokriittisyydestään tunnetuilla Jussi Halla-aholla ja Olli Immosella?

Vastaus näyttää, kuka Suomen puolesta taistelisi sodan tullen. 

Mitä eroa on Prinssi Jusufilla, Halla-aholla & Immosella? Prinssi Jusuf on ainoa, joka on suorittanut varusmiespalveluksen Suomessa. #persut

— Jarkko_Fräntilä (@Jarkko_Frantila) 10. elokuuta 2015

 

Kommentteja jo viikkojen ajan käytyyn monikulttuurisuuskeskusteluun on haettu mielipidettä myös sotaveteraaneilta.

//

Vaihdettiin äsken kesän kuulumiset sotaveteraani kaverini Eero Blåfieldin kanssa. Eero kertoi että kesä on mennyt tosi...

Posted by Suldaan Said Ahmed on Monday, 10 August 2015

 

Prinssi Jusuf on esiintynyt myös Seksikäs-Suklaan videolla, jolla kuvataan millainen Suomi on perussuomalaisten hävittyä vaalit.

 

//

Suomi vuonna 2035! "Kun Perussuomalaiset häviävät vaalit." W/ @prinssijusuf @hanadosdelaghetto @asfalttisoturi #sitäminäkin

Posted by Seksikäs-Suklaa on Monday, 3 August 2015

 

Sosiaalisessa mediassa käyty keskustelu näyttää isänmaallisen Suomen monikulttuuriset kasvot. 

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat