Lapsettomien yhdistys Simpukka RY:n toiminnanjohtaja: Ei keneltäkään kannata kysyä, milloin tulee lapsia

08.05.2015 15:44 -

Lapsettomien yhdistys Simpukka RY:n toiminnanjohtaja ei kehota kysymään keneltäkään lapsien hankinnasta. Aihe voi olla hyvin henkilökohtainen ja kipeäkin.

Lapsettomien lauantaita vietetään 21. kerran äitienpäivää edeltävänä päivänä eli tänä vuonna huomenna 9.5. Lapsettomien yhdistys Simpukka RY:n toiminnanjohtaja Anne Lindfors kertoo Novan haastattelussa, että lapsettomuudelle on erilaisia muotoja.

— Äitienpäivänä se helposti unohtuu, että vanhemmuus ei ole itsestään selvää. Näitä ihmisiä halutaan myös muistaa, jotka eivät voi äitienpäivää viettää. Samalla tuodaan yleiseen tietouteen tätä lapsettomuutta ja annetaan vertaistukea.

Lapsettomuus koskettaa Lindforsin mukaan koko pariskuntaa. Aikoinaan heidän jäseninään oli enemmän naisia, mutta vuosien varrella yhä useammat miehet ovat lähteneet toimintaan mukaan. Lindforsin mukaan uteliaiden sukulaisten tai tuttavien kannattaa aina miettiä, voiko lapsien hankinnasta kysellä.

— Ei keneltäkään kannata kysyä, milloin tulee lapsia tai koska tulee toinen. Ne ovat henkilökohtaisia asioita. Se on small talkia ja helposti sitä tulee kysyttyä. Kannattaa kuitenkin jättää kokonaan kysymättä ja vihjailematta. Siihen voi liittyä niin henkilökohtaisia juttuja, kuten esimerkiksi jokin sairaus joka aiheuttaa lapsettomuutta. Tiedän monien lapsettomien välttävän sukujuhlia ja luokkakokouksia. 

www.simpukka.info

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat