Entinen narkomaani Ani Lahtinen: Minun pitää varoa itseäni

30.03.2015 16:45 -

Millaisista ihmisistä tulee riippuvaisia? Tänään Seitsemän oikein-ohjelmassa keskusteltiin huumeista ja siitä, miten niistä päästään eroon.

Tiedetään, että yhteiskunnalliset erot ja päihdekäyttäytyminen liittyvät toisiinsa. Lähtökohdat rikkaista ja köyhistä perheistä tulevilla ja ehyistä tai hajonneista perheistä tulleilta ovat erinlaiset.

– Varmasti on olemassa sellaisia asioita, jotka antavat erinlaisen pohjan. Pohjan, jossa maasto voi olla kaltevampi kuin toisilla, diakoniajohtaja Jarmo Kökkö kertoo Tuomas Enbusken haastattelussa.

Tuomas Enbusken isännöimän Seitsemän oikein -lähetyksen toinen vieras oli entinen narkomaani. Ani Laitinen on käyttänyt päihteitä ala-asteelta lähtien, mutta luopunut korvaushoidoista kaksi kuukautta sitten. Nyt hän on kuivilla. Hänen mielestään ihminen voi olla narkomaani, vaikka tuleekin rikkaasta perheestä. 

– Se on sellainen yhdistävä tekijä, vaikka olisi kotoisin rikkaasta perheestä voi olla, ettei saanut tarpeeksi huomiota tai oli vähän taiteellisempi tai herkempi sielu. Käyttäjissä on tosi taiteellisia ja lahjakkaita ihmisiä, Ani Laitinen kertoo. 

Laitinen tulee keskiluokkaisesta perheestä ja kokee, ettei hänen lähtökohtansa olleet huonot. Laitisen mukaan hänellä on addiktiivinen luonne ikuisesti ja hänen täytyy varoa itseään.

– Ei minulla ollut huonot lähtökohdat elämään, mutta jotakin tunnetason ongelmia minulla on ollut lapsuudesta saakka.

Kuuntele Novan taajuudelta 30.3 tullut Seitsemän oikein -lähetys kokonaisuudessaa, niin kuulet lisää päihteiden vaikutuksista ja kuiville pääsemisestä.

Kilpailut

Uusimmat