Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeen Elias: Mikään ei tule ilmaiseksi

07.08.2015 10:00 -

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit julkaisee esikoislevynsä Elämä lupaa mulle 28. elokuuta. Kovassa nosteessa oleva Elias Kaskinen kertoi Novalle, miltä ensimmäinen levyn julkaisu tuntuu.

Suomen lupaavimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuva Elias Kaskinen julkaisee yhtyeineen esikoislevynsä Elämä lupaa mulle 28. elokuuta. Albumilta on lohkaistu tänään samanniminen uutuussingle.

Yhtyeen keulahahmo Elias Kaskinen kertoi Novalle olevansa onnellinen, mutta samalla hämmentynyt.

– Tuntuu loistavalta, mutta toisaalta myös vähän hämmentävältä. Ollaan Päikkäreiden kanssa työstetty tätä levyä todella pitkään ja sen tekemisestä oli muodostunut osa arkea. Nyt se sitten ''yhtäkkiä'' tuli valmiiksi ja päästetään ilmoille. Tällä hetkellä koitan sisäistää, että en ole enää levyä työstävä artisti, vaan ihan oikea levyttänyt artisti, Kaskinen naurahtaa.

Suosikkikappaleen nimeäminen omien luomusten joukosta ei ole ihan helppoa.

– Aina kun saan kirjoitettua uuden kappaleen, se on mielestäni paras kappale omassa tuotannossani ja ehkä koko maailmassa. Luominen perustuu mulla siihen, että koen sillä hetkellä tekeväni jotain poikkeuksellisen siistiä ja ainutlaatuista. Yleensä vasta myöhemmin saan asetettua tekeleeni mittakaavaan. Elämä lupaa mulle on levyn uusimpia kappaleita ja koen edelleen sellaista uutukaisen ''lovea'' sitä kohtaan. Ainakin tällä hetkellä se on mun lemppari!

Kuuntele uusi Elämä lupaa mulle -kappale!

Esikoisalbumia on työstetty monta vuotta, kertoo vuonna 1992 syntynyt nuorimies.

– Elämä lupaa mulle -albumin tekeminen alkoi periaatteessa jo vuonna 2010, kun me oltiin vielä kirkasotsaisia abiturientteja. Koen kypsyneeni laulunkirjoittajana todella paljon näiden vuosien aikana ja samaten bändimme saundi on vahvistunut koko ajan. Olen oppinut, että mikään ei tule ilmaiseksi, oon ehtinyt luonnostella tälle levylle pitkälle yli toista sataa biisiä ja treeniksellä on vietetty aivan tuhottomasti aikaa.

Vanhemmat biisit Rakasta vielä kun voit ja Aina minä jään soivat myös Radio Novalla ja yhtye onkin jo keikkaillut ympäri Suomen.

– Tälle matkallehan on sattunut kaikenlaista yllättävää, marraskuussa 2013 julkaistun ekan Sano se mulle -singlen jälkeen ollaan mm. vaihdettu levy-yhtiötä Warnerille ja tehty yhden levyn master valmiiksi, mutta lykätty julkaisua ja äänitetty se uusiksi. Parasta on ollut uusien biisien tekeminen ja niiden popittaminen täysillä Päikkärimobiilin sterkoista, vaikeinta on ollut takamuksen siedättäminen pitkiä keikkareissuja varten. Pohjoiseen on nimittäin kauas matka, ystäväni.

Elias Kaskinen tunnetaan yhtyeensä lisäksi myös Alasti-klubin vetäjänä, jonka vieraina ovat käyneet muun muassa Anssi Kela, Jenni Vartiainen, Kasmir ja monet muut tähdet. Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeen muut jäsenet ovat Axel Virkkunen (kitara), Artti Pursiainen (basso) ja Niko Koivuhovi (rummut).

Levynjulkaisukeikka järjestetään Helsingin Virgin Oil Companyssa 29. elokuuta 2015. 

Kilpailut

Uusimmat