Kuva: MTV

Pitääkö olla huolissaan -tekijöiden uutuusohjelma alkaa pian - nyt arvuutellaan sanojen alkuperää

23.01.2024 22:15 - Sanni Seppä

Ohjelmassa vierailee muun muassa Krista Kosonen, Jenni Poikelus ja Martti Suosalo.

Uutuusohjelma Sanansaattajat alkaa MTV:llä helmikuussa. Sanansaattajat on kilpailu sanojen etymologiasta, eli siitä, mistä sanat tulevat ja mitä ne tarkoittavat. Sanojen alkuperää arvailevat vakiokasvoina nähtävät Miika Nousiainen ja Tuomas Kyrö, ja heitä vastaan viikottain kilpailee vaihtuva sanansaattaja. Oikeat vastaukset kertoo ja kilpailijoiden sepustukset tuomaroi kielitieteilijä Janne Saarikivi. Ohjelman juontaa Jenni Pääskysaari.

"Tässä ajassa, missä hetkittäin tuntuu, että sanat ja niiden merkitykset ajavat ihmisiä loitommalle toisistaan, on viihdyttävää ja rauhoittavaakin kinastelun sijaan miettiä, mistä sanat suuhumme ja kieleemme tulevat. Uuden oppiminen on aina kiinnostavaa ja sanojen alkuperä opettaa minulle joka päivä jotakin uutta kielestä ja maailmasta. Sanansaattajien ansiosta en enää katso, kuuntele tai käytä tuttujakaan sanoja samalla tavalla kuin aiemmin", juontaja Jenni Pääskysaari kertoo MTV:n tiedotteessa.

Vieraina ohjelmassa nähdään muusikko Jonna Tervomaa, näyttelijä Martti Suosalo, toimittaja Jenni Poikelus, muusikko Paleface, näyttelijä Krista Kosonen, kirjailija Soili Pohjalainen, toimittaja Maria Pettersson, uutistoimittaja Marjukka Havumäki, kirjailija Riikka Pulkkinen ja runoilija Heli Laaksonen.

Luvassa on sekä vankkaa tietoa että myös hulvattomia arvauksia sanojen alkuperästä. Saarikivi ja Pääskysaari kruunaavat voittajaksi jokaisessa jaksossa sen kilpailijan, joka kerää eniten pisteitä ja tietää suomen kielen sanoista eniten, tai osaa kertoa hauskimmat tarinat sanojen taustaksi.

Ensimmäisessä jaksossa veirailee Martti Suosalo. Ohjelma alkaa MTV:llä ja MTV Katsomossa 18. helmikuuta klo 21 alkaen. 

Uusi ohjelma starttaa helmikuussa. (kuva: MTV)

Lue myös: Suuri seikkailu -kilpailijat julki - mukana Hanna Tikander, UMK-finalisti ja Joonas Saartamo

Lue myös: Kyllä isä osaa -elokuvan ensi-ilta on selvillä

Lue myös: Myrskyluodon Maija teki kovan tuloksen ensi-iltaviikonloppunaan: 'On valloittanut sydämet'

Kilpailut

Uusimmat