Kuva: MTV

Suosittu kotimainen rikossarja päättyy - odotettu neljäs kausi antaa tarinalle "arvoisensa lopun"

17.11.2023 16:15 - Sanni Seppä

Sarjaa tähdittävät muun muassa Maria Ylipää, Turkka Mastomäki ja Joonas Saartamo.

Suosikkisarja Aallonmurtaja jatkuu pian uusin jaksoin. Joulukuussa ilmestyvä neljäs kausi on samalla sarjan viimeinen. 

Sarjan pääosissa tähdittävät tuttuun tapaan Maria Ylipää, Turkka Mastomäki, Aleksi Kaukamo ja Sara Pehrsson. Sivurooleissa nähdään myös Rosa HonkonenJoonas Saartamo, Tomi Salmela, Andreas af Enehielm, Sanna-Kaisa Palo, Tommi Liski, Jari Virman, Markus Tilli, Johanna Kokko, Nora Rinne, Jari Nissinen, Karlo Haapiainen ja Tiina Pirhonen. Uusina kasvoina sarjaan hyppäävät liettualaiset Vilma RaubeitèAušra Giedraityté ja Donatas Švirenas.

MTV kuvailee neljättä kautta seuraavasti: Aallonmurtajan neljännellä kaudella rikollisliigaa Kotkassa pyörittävä Aaltosen perhe pyrkii pois alamaailmasta – kukin omalla tavallaan. Isä Upi (Mastomäki) istuu yhä vankilassa ja rikollisbisneksiä hoitaa äiti Tuula (Ylipää). Tuula on kova pomo, joka vaatii kunnioitusta. Kun sitä ei tule, vihainen Tuula tekee peruuttamattoman virheen. Lapset Inari (Pehrsson) ja Luke (Kaukamo) haluavat eroon perinnöstään, mutta joutuvat keskelle kansainvälistä ihmiskauppaa. Aaltosia on vastassa baltialainen liiga, johtajanaan Paronitar Valda Vanagé (Raubaitè). Nyt vastakkain on kaksi äitiä, jotka kumpikin puolustavat raivokkaasti omiaan. Mitä Tuula on valmis uhraamaan?

Aallonmurtaja jatkuu pian. (kuva: MTV)

Sarjan ohjauksesta vastaavat Oskari Sipola ja Mazdak Nassir. Pääkäsikirjoittajana toimii jälleen Miira Karhula

"On harvinaista herkkua kirjoittaa pitkälle sarjalle päätös. Aaltosen rikollisperheen tarina saa arvoisensa lopun, mistä olen tosi iloinen", Karhula kertoo.

"Aallonmurtaja on MTV:n ja C Moren ensimmäinen alkuperäissarja, ja sen menestys loi pohjaa myös muulle alkuperäistuotannollemme. Sisällöllisesti sarja rakensi alkuperäissarjojemme ideologiaa; suomalaisia kiinnostaa vahvasti mm. rikos, murhat ja jännitys. Nyt kun uusi MTV Katsomo on avattu, on innostavaa päästä tarjoilemaan Aallonmurtajan viimeinen kausi katsojille ja sarjan faneille", sanoo puolestaan sarjan vastaava tuottaja Janne Vakio.

Aallonmurtajan viimeinen kausi pitää sisällään kahdeksan jaksoa. 4. kausi on katsottavissa MTV Katsomosta maksullisella MTV Katsomo+ -tilauksella 14.12. alkaen. Ensimmäisellä viikolla sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa, sen jälkeen yksi jakso viikossa. 

Lue myös: Rakastettu kotimainen komediasarja jatkuu uusin jaksoin marraskuussa

Lue myös: Kehutun The Bearin tarina ei ole ohi - kolmas tuotantokausi on tilattu

Lue myös: Moni suosikkiohjelma saa odotettua jatkoa keväällä - mukana myös uusia tuttavuuksia

Kilpailut

Uusimmat