Kuva: AOP / Tomi Natri

Maryam Razavi kertoo, miksi suostui HS:n alastonkuvaukseen: "Epäröin monta päivää"

05.01.2023 12:15 - Iiro Myllymäki

Maryam Razavi poseerasi Helsingin Sanomille alasti ja kertoi suhteesta omaan kehoonsa.

Malli ja stylisti Maryam Razavi, 40, poseeraa alastomana Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen Sielu ja ruumis -palstalla. Kyseisessä osiossa tunnetut suomalaiset riisuvat vaatteensa ja puhuvat suhteesta omaan kehoonsa.

Nyt Razavi on kertonut sosiaalisessa mediassa, miksi päätti suostua kuvauksiin. Aina aiemmin hän oli sanonut ei alastonkuvauksille.

”Sielu ja ruumis -palsta on ollut mun lemppari vuosien ajan ja oli iso kunnia saada tulla pyydetyksi siihen. Olen aina sanonut ei alastonkuville, epäröin monta päivää suostua tähän haastatteluun ja kuvaukseen. Haastoin itseni miettimään miksi ylipäänsä olin aikoinaan päättänyt niin. Osaksi kai halusin alitajuisesti suojella itseäni mallimaailman sudenkuopilta, osaksi välttyä kuulemasta ilkeitä huomioita itsestäni, osittain siksi etten ehkä osannut olla sinut kroppani kanssa aikaisemmin. Pohdinnan tuloksen näette tässä”, Razavi kirjoittaa Instagramissa.

Hän on jakanut kyseisen Liisa Valosen ottaman kuvan Instagramissa. Jos päivitys ei näy alla, näet julkaisun täältä.

Nainen haluaa kuvalla antaa kunniaa kropalleen, joka on käynyt läpi "vaikka mitä".

"Olen tällä hetkellä ylpeä kropastani, vaikka näkisinkin siinä epäkohtia. En halua enää hävetä sitä tai viedä mukanani häpeäkuvastoa sukupolvirajojen yli. Halusin myös ikuistaa tämän monen mutkan kautta löytyneen mielenrauhan ulkonäköpaineisiin liittyen", Razavi perustelee kuvausten tekoa.

Razavi kirjoittaa kuvan yhteydessä suhteesta kroppaansa. Hän kertoo saaneensa yläasteelta asti kuulla, ettei hänen kroppansa ole ihanteellinen. Häntä kiusattiin yläasteella, ja välillä kiusaaminen kohdistui hänen kehonsa kommentointiin. Mallimaailmassa omaa kroppaa tottui katsomaan kriittisellä silmällä.

”Mallintyöt aloitettuani silmä harjaantui nopeasti huomaamaan minkälainen kroppa sai eniten duunia. Olin mallina muodokkaimmasta päästä ja paineet olivat sen mukaiset. En ihan vastannut vallitsevaa mallivartaloihannetta ja todella monta kertaa tunsin olevani altavastaajana castingeissä. Olin kuitenkin päättänyt menestyä valitsemallani uralla. Se päätös vei pitkälle, vaikka kuulin ulkonäöstäni huomioita ja parannusehdotuksia harva se päivä”, Razavi kirjoittaa kuvatekstissä.

Hän uskoo, että hänen jokaista kehonosaansa on jossain vaiheessa kritisoitu. Mallinuralla huomio ei ole niinkään kiinnittynyt siihen, mikä kropassa on hyvin. Samasta teemasta Razavi puhui myös Helsingin Sanomille.

- Mallina työskentely opetti minut analysoimaan kehoani epäkohtien kautta. Mietin milloin mitäkin kohtaa, joka olisi pitänyt treenata paremmaksi, tai voidetta, jolla yrittää korjata ihon virhettä. Kun työskentelin Los Angelesissa, minulle ehdotettiin polvia kaventavaa leikkausta. Italiassa kehotettiin hankkimaan täytettä huuliin ja korjaamaan selässä törröttävä luu. En suostunut, vaikka toisaalta halusin olla mallina mahdollisimman hyvä, Razavi sanoo.

Lue myös: Maryam Razavi Anna-lehdelle: "Nuorena kehityin hitaasti ja olin pitkään aivan lapsi"

Lue myös: Leo Stillmanin ja Maryam Razavin tyttären nimi hurmasi nettikansan: "Miten kaunis"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat