Kuva: AOP

Edesmennyt Harry Potter -tähti meinasi lopettaa elokuvasarjassa - lopulta mieli muuttui

29.09.2022 14:15 - Lauri Kujanpää

Alan Rickman näytteli Harry Potter -elokuvissa Severus Kalkaros -hahmoa ja näyttelijän päiväkirjat julkaistaan tämän syksyn aikana kirjana.

Pitkän uran näyttelijänä tehnyt Alan Rickman menehtyi tammikuussa 2016 haimasyöpään 69-vuotiaana.

Rickman näytteli Harry Potter -elokuvissa Severus Kalkaros -hahmoa ja näyttelijän päiväkirjat julkaistaan tämän syksyn aikana kirjana. Päiväkirjoista muun muassa selviää, että Rickman meinasi lopettaa suositussa elokuvasarjassa.

"Se oli kuin uni, joka ei koskaan loppunut. Ja tavallaan, se ei olekaan loppunut", Rickman kirjoitti vuonna 2002 Indie Wire -julkaisun mukaan. Samalla hän pohti, että haluaisi lopettaa, kun oli kuvaamassa kolmatta Harry Potter -elokuvaa Harry Potter ja Azkabanin vanki.

"Ohjaaja Alfonso Cuarón oli ballistinen minua kohtaan. Rakastan häntä liikaa, jotta olisin kestänyt sen, joten kävimme asiat läpi. Hän oli Harry Potter -paineen alla ja ne lapset tarvitsivat ohjausta. He eivät muistaneet vuorosanojaan ja Emma Watsonin lausuntatapa oli kuin Albaniasta", Rickman pohti.

Lopulta viimeinen Harry Potter -kirja antoi Rickmanille tarttumapinnan jatkaa roolissaan.

"Severus kuolee sankarillisesti ja Harry Potter kuvailee lapsilleen, että Severus oli yksi rohkeimmista miehistä. Kalkaros myös rakasti Lily Potteria ja se oli minulle tarttumapinta."

Severus Kalkaros seikkailee jokaisessa Harry Potter -kirjassa sekä elokuvassa.Hän oli useita vuosia Tylypahka-velhokoulun taikajuomien opettaja, kunnes lopulta sai hetkeksi haluamansa paikan pimeyden voimilta suojautumisen opettajana.

Harry Potter on yksi maailman menestyneimmistä kirja- ja elokuvasarjoista.

Lue myös: Harry Potter -tähti edesmenneestä kollegastaan: "Hän osasi olla todella kauhistuttava"

Lue myös: Harry Potter -fanit hieraisivat silmiään - tuttu hahmo nähtiin yliopiston tiedotteessa

Lähde: Indie Wire

Kilpailut

Uusimmat