Kuva: YouTube / Hulu

Legendaarisen Predator-scifi-elokuvasarjan uusin julkaisu rikkoi ennätyksen

12.08.2022 19:15 - Lauri Kujanpää

Suomessa Prey-elokuvan voi katsoa Disney+-palvelusta.

Predator-scifi-elokuvasarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1987 ja se nousi nopeasti suureen suosioon. Elokuvat kertovat avaruudesta tulleesta karmivasta saalistajasta, jolla on erikoisia kykyjä, joilla jahdata kohdettaan.

Hulu-palvelu julkaisi vastikään Predator-elokuviin perustuvan leffan Prey, joka on kielletty alle 16-vuotiailta. Elokuvassa Comancheken kansan nuori ja taitava soturinainen yrittää epätoivoisesti suojella kansaansa uhkaavalta vaaralta 1700-luvulla. Lopulta vihollinen osoittautuu avaruusolioksi, joka on korkeasti kehittynyt ja jolla on huipputekniikan arsenaali.

Viime viikolla julkaistu Prey on ollut valtavan suosittu, sillä se on kaikkien aikojen katsotuin elokuvaensi-ilta Disneyn omistamassa Hulu-palvelussa sekä Star-sisältövalikoimassa.

Suomessa Prey-elokuvan voi katsoa Disney+-palvelusta.

Näet elokuvan trailerin alta tai tästä.

Prey-elokuvan ohjaajana toimii Dan Trachtenberg, 41, joka on tunnettu muun muassa The Boys -sarjasta. Ohjaaja muistelee ScreenRant-julkaisussa, että elokuvaa suunnitellessa hän etsi selviytymistarinaa, joka voitaisiin esittää mahdollisimman vähin sanoin.

- Pohdin, että millaista päähenkilöä emme ole ennen nähneet elokuvissa. Silloin tajusimme tiimin kanssa, ettei meillä juuri ole ollut näin ison elokuvan pääroolissa amerikkalaista alkuperäiskansalaista. Komanssit olivat sen ajan hurjimpia sotureita ja luulen, että monet alkuperäiskansalaiset ovat usein olleet vain sivuosassa tai elokuvien pahiksia, Trachtenberg toteaa.

Lue myös: Netflixin fantasiasarja lakkautetaan yhden tuotantokauden jälkeen

Lue myös: Heimosoturit vastaan karmiva avaruusolento - Predator-elokuvasarjan esiosasta julkaistiin traileri

Kilpailut

Uusimmat