Kuva: AOP

Aku Louhimies kommentoi vanhoja syytöskohuja: "Toivon, ettei kenellekään muulle käy samalla tavalla"

01.04.2022 09:15 - Riia Frost

Yhdessä Inka Kallénin kanssa käsikirjoitettu Odotus-elokuva on Aku Louhimiehen ohjaama.

Voice.fi osallistui Odotus-elokuvan lehdistötilaisuuteen ja haastattelussa vieraili itse leffan ohjaaja Aku Louhimies, 53. Haastattelussa Louhimies kertoo muun muassa, millä keinoilla Odotuksesta onnistuttiin tekemään maailman ensimmäinen hiilinegatiivinen elokuva. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Vahvalla seksuaalisella teemalla varustettua Odotus-elokuvaa tähdittävät näyttelijät Inka KallénAku HirviniemiAndrei Alén ja Adeliina Arajuuri. Kyseisen elokuvan on ohjannut palkittu ohjaaja Aku Louhimies. 

Odotuksen suunnittelu sai alkunsa Louhimiehen mukaan Kallénin ottaessa häneen yhteyttä, ja näyttelijä totesi, miten kivaa olisi tehdä töitä yhdessä. Seuraavaksi alkoikin käsikirjoituksen yhteinen suunnittelu ja lopulta inspiraatio löytyi Juhani Ahon teksteistä.

Elokuvassa käsitellään vahvasti naisellisuuden vapautta ja seksuaalisuutta. Louhimies kokeekin miespuolisena ohjaajana pikemminkin pyrkineen tuomaan valkokankaalle Kallénin ideoimaa kertomusta näyttelijän haluamalla lopputuloksella.

- Oikeastaan tämä on lähtenyt minulle siitä, että tämä on nimenomaan Inkalta tullut elementti ja tarina, jonka hän haluaa kertoa. Minusta on tuntunut tärkeältä, että voin tukea häntä siinä ja kertoa tarinan sillä tavalla kuin hän on toivonut, Louhimies kertoo.

Tässä vaiheessa haastattelua itse päätähti Kallén osallistuu keskusteluun kertomalla, miksi hän itse halusi Louhimiehen ohjaamaan naisen seksuaalisuutta käsittelevää elokuvaa.

- Aku on ohjaajana peloton ja olen itse näyttelijänä tarvinnut sellaista, koska olen itse halunnut olla rehellisesti läsnä omassa näyttelijäntyössäni, näyttelijä toteaa.

Onko kohu muuttanut ohjaajan työskentelyä?

Inka Kallén on kokenut Aku Louhimiehen kanssa työskentelyn todella turvalliseksi. (kuva: Riia Frost)

Vuonna 2018 moni naisnäyttelijä syytti Louhimiestä työskentelytavoista, joissa oli sadistisia piirteitä ja häntä syytettiin epäasiallisesta ohjaustyöstä muun muassa seksikohtauksia kuvatessa. Louhimies kertookin syytösten aikaan julkaistun Tuntematon sotilas -elokuvan jälkeen tehneen monia kansainvälisiäkin projekteja, eikä siksi usko kohujen ainakaan hankaloittaneen hänen työskentelyään.

- Ainahan kritiikkiä saa esittää ja täytyykin, jos se on aiheellista ja asiallista, Louhimies toteaa.

- Niin vain helposti käy, että media myös toistaa virheellistä tietoa ja sisältöä. Niin tämä vain menee ja toivon, ettei kenellekään muulle käy samalla tavalla, Louhimies lisää.

Rajuista kohuista huolimatta, päänäyttelijä Kallén kertoo kokeneensa olonsa hyväksi ja turvalliseksi Louhimiehen ohjauksessa.

- Olen kokenut Akun kanssa työskentelyn koko ajan todella turvalliseksi ja meidän välinen kommunikaatio on ollut avointa ja rehellistä. Se on ainoa asia, millä on merkitystä ja minulla on ollut hyvä olla, Kallén painottaa.

Odotus-elokuvassa päähenkilö Elli (Inka Kallén) elää rauhallista arkea puolisonsa Mikon (Aku Hirviniemi) kanssa saaristossa. Kesäinen saaristoelämä alkaa kuitenkin järkkyä, kun pariskunnan nuoruudenystävä Olavi (Andrei Alén) saapuu vierailulle. Elli alkaa kyseenalaistamaan elämänsä valintoja ja etsimään rohkeutta olla itselleen rehellinen.

Odotus-elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Arvostelu: Ohjaaja Aku Louhimiehen uutuuselokuva Odotus saa katsojan kysymään: mitä helvettiä?

Lue myös: Yle: Aku Louhimiehestä rankkoja syytöksiä - nöyryyttää näyttelijöitä sadistisesti, itkettää lapsia

Kilpailut

Uusimmat