Kuva: Jirina Alanko

Erika Vikman ei suostu häpeämään: "Pelkäämme kovasti sitä, että muut tuomitsevat"

11.09.2020 13:15 - Reija Saarinen

Vikmanin Syntisten pöytä -kappaleesta on tullut todellinen hitti.

Hiljattain suureen suosioon nousseen Syntisten pöytä -kappaleen julkaissut Erika Vikman, 27, kertoo Iskelmän Satu Kotosen Sunnuntaivieras-haastattelussa olevansa onnellinen siitä, että ei koskaan luovuttanut. Vikmanin mukaan hänellä oli aina selvää se, mitä hän haluaa tehdä ja sattuman ja kohtalon kautta hän tapasi ne ihmiset, joiden kanssa hän pääsi rakentamaan uudenlaista uraansa. 

- Avainsana on Mökkitie Records. He ymmärsivät, että voivat tehdä kanssani jotain sellaista, mitä ovat pitkään halunneet. Se oli täydellinen match, joka tuli sattumalta, vaikka ehkä kohtalokin oli vähän pelissä, Vikman toteaa. 

Vikmanin mukaan alalla on varmasti ollut heitä, jotka eivät ole häneen uskoneet. Hän kuitenkin itse tiesi, mikä on se suunta, jota hän haluaa tavoitella. 

- Varmasti suurin osa ei ole uskonut minuun. Tämä on raju ala. Täällä on todella helppo tulla flopiksi ja unohtua. On vaatinut sitä, että ruoskinut itseensä eteenpäin ja päättänyt, että minä itse tiedän parhaiten mitä haluan ja mihin voin parhaimmillaan pystyä. 

Vikmanin kappaleet sekä tyyli ovat jakaneet ihmisten mielipiteitä. Moni on kavahtanut myös sitä, että Vikman on puhunut avoimesti ja suoraan viihdemaailman epäkohdista. Se ei Vikmania itseään kuitenkaan hätkäytä. 

- Minun on todella paljon parempi elää, jos olen rehellinen itselleni ja teen sitä, mikä saa minut oikeasti onnelliseksi. Haluan, että musiikissani on tiettyjä universaaleita teemoja eli agendoja, mitä ajan takaa. Haluan, että niistä jää pysyvämpääkin jälkeä. Erolauluja on tarpeeksi, hän naurahtaa. 

Mökkitie Recordsissa häärivä artisti Arttu Wiskari, 35, on todennut, että Vikman nauttii terveellä tavalla huomiosta. Mihin sillä Vikmanin itsensä mukaan viitataan?

- Se tarkoittaa sitä, että tykkään pukeutua näyttäviin asuihin ja nautin siitä huomioista, minkä ne voi herättää. On se sitten hyvää tai huonoa. En liikaa sensuroi itseäni, kun puhun ja se saattaa myös herättää sitä huomiota. Se ei vaivaa minua. 

- En halua häpeillä ulkonäköäni, en ajatuksiani, en musiikkiani. En aio käyttää energiaa itseni häpeämiseen. En häpeile turhia, jos minua hävettää, niin se voi johtua siitä, että olen vaikka aiheuttanut jollekin ihmiselle jotain pahaa, Vikman sanoo. 

Vikmanin tavoitteena onkin juhlistaa vapautuneisuutta. Hänen mukaansa suomalaisia vangitsee liiaksi häpeä ja syyllisyydentunne. 

- Häpeä on meidän kansantauti. Pelätään sitä, että muut tuomitsevat. Helposti ihminen joutuu itsensä tai toisten tuomitsemaksi. Syntisten pöytä on kutsu paikkaan, missä ei tarvitse pelätä mitään ja kaikki synnit on anteeksi annettu, Vikman toteaa. 

Haastattelun pääset kuuntelemaan kokonaisuudessaan alta.

Syntisten pöytä -kappaleen musiikkivideon pääset katsomaan alta. 

Iskelmä, Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Danny ja Erika Vikman erosivat - vielä perjantaina parisuhdetilannetta udeltiin suosikkiohjelmassa

Lue myös: Erika Vikmanin uudella kappaleella huima suosio - nousi listojen kärkisijoille

Kilpailut

Uusimmat