Kuva: AOP

Kohutusta Cats-elokuvasta tulee paranneltu versio - alan ammattilaisten mukaan "ennenkuulumatonta"

27.12.2019 15:15 - Milena Raappana

Cats-musikaalielokuva on ollut heti alusta saakka pilkan kohteena. Jo ensi-iltansa saanutta elokuvaa on päätetty visuaalisesti parannella.

Huippumusikaaliin perustuva Cats-musikaalielokuva sai ensi-iltansa maailmalla 18. joulukuuta. Suomessa elokuva tulee teattereihin ensi vuoden puolella 3. tammikuuta.

Elokuva on saanut heti traileireiden julkaisun jälkeen negatiivisen vastaanoton. Pilkan kohteeksi joutui näyttelijöiden ulkomuoto, sillä monien mielestä kissaihmiset ovat yksinkertaisesti karmivan näköisiä. 

Sosiaalinen media täyttyi meemitehtailijoiden irvailuista ja moni kommentoi trailerin olevan "suoraan painajaisesta" ja menettäneensä yöunet sen katsomisen jälkeen.

Näyttelijöiden outo ulkomuoto kissaihmisinä johtuu osaksi CGI-teknologian käytöstä. Tällä tarkoitetaan tietokoneella tehtyyn grafiikkaan, jolla pyrittiin Cats-elokuvassa luomaan näyttelijöille mahdollisimman aidon näköinen kissankarvoitus. 

Maailmalla vain muutaman päivän teattereissa olevasta musikaalielokuvasta on nyt tiedotettu tulevan paranneltu versio. The Hollywood Reporter -julkaisu uutisoi elokuvayhtiö Universalin tiedottaneen, että versiossa on "joitain parannuksia visuaalisiin efekteihin". 

Elokuva-alan ammattilaisten mukaan tällainen on ennenkuulumatonta etenkin jo julkaistun elokuvan kohdalla. Pyyntö parannellun version tekemiseen on tullut elokuvan ohjaajalta Tom Hooperilta

Sisäpiirilähteet kertoivat, ettei Hooper meinannut saada elokuvaa ajoissa valmiiksi ensi-iltaa varten. Hän kuulemma halusi tehdä viimeisiä korjauksia CGI-efekteihin. 

Cats ei ole saanut nyrpeää vastaanottoa vain sosiaalisessa mediassa, vaan myös kritiikot ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä. Kuten Teen Vogue-julkaisu uutisoi, elokuva on saanut hätkähdyttävän huonon arvion elokuvasivusto Rotten Tomatoesissa ja tällä hetkellä sen arvio on yltänyt 18 prosenttiin sadasta. 

Vielä ei ole tarkkaa tietoa, millaisia parannukset elokuvaan ovat. The Hollywood Reporterin mukaan elokuvayhtiö ei ole suostunut kommentoimaan asiaa enempää. 

Lue myös: Laulajatähden haaroväli joutui taas sensuurin kohteeksi, tällä kertaa elokuvassa: "Olen 125% varma"

Lähde: The Hollywood Reporter, Teen Vogue

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat