Kuva: Getty Images

Jake Gyllenhaal muistelee lämmöllä edesmennyttä Heath Ledgeriä – ”Niin paljon hän rakasti minua”

16.01.2018 17:45 - Senja Rapila

Heath Ledgerin kuolemasta tulee tänä vuonna 10 vuotta.

Näyttelijä Jake Gyllenhaal tähditti Brokeback Mountain -elokuvaa yhdessä edesmenneen näyttelijä Heath Ledgerin kanssa. Gyllenhaal on kommentoinut aiemmin ettei halua puhua näyttelijäkollegansa ja ystävänsä kuolemasta, mutta nyt mies on muistellut nostalgisesti sitä hetkeä, kun kaksikko ensimmäisen kerran tapasi toisensa Moulin Rouge! -elokuvan koe-esiintymisissä.

- Baz Luhrmann oli valinnut koe-esiintymiseen kolme näyttelijää. Ne näyttelijät olivat Ewan McGregor, Heath ja minä. En koskaan tavannut Heathia, kuulin vain hänestä. He kirjaimellisesti laittoivat minut toiseen huoneeseen ja lukitsivat oven. En koskaan nähnyt häntä, Gyllenhaal muistelee.

Kuten monet jo tietävät, roolin nappasi lopulta näyttelijä Ewan McGregor. Gyllenhaalin häviö tosin oli omanlaisensa voitto, nimittäin sen avulla hän tutustui Ledgeriin.

- Ennen kuin Ewan valittiin rooliin, tapasin lopulta Heathin ja meistä tavallaan tuli ystäviä.

- Kun Brokeback Mountain sitten lopulta tuli ulos ja sai niinkin paljon huomiota, muistan kuinka muutama kuukausi sen jälkeen Heath soitti minulle ja sanoi: 'Hei kamu, mulla on sulle vähän uutisia. Baz tarjosi minulle roolia seuraavassa elokuvassaan. Halusin vain kertoa sinulle sen, etten ottanut roolia vastaan!' Niin paljon Heath minua rakasti.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Ryan Reynolds ja Jake Gyllenhaal vastaavat kysymyksiin itsestään - katso koominen pätkä

Kilpailut

Uusimmat