Kuva: YouTube

Gladiaattorit-juontaja muistelee sarjan rankkuutta: "Painettiin aamuseitsemästä iltakymmeneen"

25.01.2017 17:15 - Senni Loikala

Gladiaattoreita juontanut J-P Jalo kertoo, että hänellä on lähinnä vain mukavia ja hauskoja muistoja legendaarisen sarjan tekemisestä.

Pitkän linjan urheiluselostaja J-P Jalo juonsi 90-luvulla suosittua Gladiaattorit-sarjaa, jossa taisteltiin gladiaattorimestaruudesta. Suosikkiohjelma teki hiljattain paluun ruutuihin, kun Sub aloitti sarjan esittämisen uusintana MTV:n 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

- Ihmisten innostuksen myötä itsekin on alkanut miettiä vanhoja juttua, joita silloin tapahtui. Ne ovat lähinnä mukavia ja hauskoja muistoja, Jalo kertoo Radio Cityn Iltapäivän Juha Valviolle.

Jalon mukaan sarjan tekeminen vaati kovaa työtä, mistä katsojat eivät välttämättä olleet tietoisia.

- Painettiin aamuseitsemästä iltakymmeneen ja oli helvetinmoinen meteli, savu ja härdelli. Täytyy sanoa, että ihme, että ihminen on joskus jaksanut sellaista, Jalo muistelee.

Usein kuvausten jälkeen sarjan ohjannut Renny Harlin ja tuottanut Markus Selin tahtoivat jatkaa iltaa ruokailemalla Jalon kanssa helsinkiläisravintoloissa.

- Nimenomaan Rennyn toivomus oli, että piti syödä blinejä ja siianmätiä. Jos niitä ei sattunut olemaan, niitä haettiin toisesta ravintolasta.

Juontajien vaatteet varastettiin

Sarjan tekoon mahtui useita hauskoja kommelluksia. Yksi niistä tapahtui kerran paria tuntia ennen kuvausten alkua.

- Markus Selin tuli ilmoittamaan minulle, että minun ja juontajaparini Minna Aaltosen vaatteet oltiin varastettu. Markus kaivoi muutaman tonnin rahaa ja sanoi, että ottakaa taksi ja menkää Itäkeskukseen ostamaan uudet vaatteet.

- Siinä alkoi myyjättärien vauhti kiihtymään, kun huudeltiin, että yhdet mustat kengät, yksi ruskea pikkutakki ja viidet farkut… En ole shoppailuihmisiä, mutta täytyy sanoa, että se oli hauskaa.

Entä aikooko Jalo itse katsoa Gladiaattoreita televisiosta muistellakseen menneitä aikoja?

- En aio katsoa, Jalo tuumaa varmana.

Gladiaattorit-uusinnat alkavat Subilla 25. tammikuuta alkaen kello 18.

Kuuntele Radio Cityn Iltapäivää arkisin kello 14-18. Seuraa Radio Cityä Facebookissa täältä.

Lue myös: Markus Selin: Tein yhden kotimaisen elokuvan pelkästään rahasta

Kilpailut

Uusimmat