Kuva: Senja Rapila

MTKL: Kiira Korpi ahdistuksesta: "Oloni parani sillä, että lakkasin vastustelemasta pahaa oloani"

12.01.2017 15:45 - Reija Saarinen

Kiira Korven kirjoitus julkaistiin Mielenterveyden keskusliiton sivuilla.

Mielenterveyden keskusliiton sivuilla julkaistussa kirjoituksessa entinen taitoluistelija Kiira Korpi, 28, kertoo urastaan ja ennen kaikkea ahdistuksestaan. Alun perin kirjoitus julkaistiin Tunne & Mieli -lehdessä.

Korven mukaan taitoluistelusuorituksesta tuli lopulta mittari, jolla hän arvotti itsensä. Suoritus ratkaisi sen, miten tyytyväinen hän itseensä oli.

"Menin joka päivä treeneihin vähintään kohtalaisen ahdistuneena siitä, millaiseen suoritukseen tällä kertaa venyisin. Usein olin jopa todella ahdistunut", Korpi kirjoittaa.

Vaikka Korpi treenasi aina kovaa, ei hän juuri koskaan luottanut omaan osaamiseensa. Korven mukaan hänen koko elämänsä pyöri luistelun ympärillä ja vaikutti suuresti muuhunkin elämään.

"Jos menin juhliin, ajattelin, että en voi laittaa kahviin sokeria tai santsata kakkua, jotta painoni ei nouse. Pohdin, moneltako pitäisi lähteä kotiin, jotta seuraavan päivän treenit eivät vaarannu väsymyksen takia. En pystynyt rentoutumaan oikeastaan koskaan, mutta esitin normaalia."

"Oloni parani sillä, että lakkasin vastustelemasta pahaa oloani."

Korven mukaan hän kokeekin eläneensä kaksi eri elämää, kisaelämä ja nykyinen elämä. Tätä nykyä hän asuu New Yorkissa poikaystävänsä kanssa ja tekee päätyönään erilaisia luistelunäytöksiä.

Koko kirjoituksen pääset lukemaan täältä.

Lue myös: Kiira Korpi Amerikkaan muutostaan: "Toiveena tehdä töitä luistelijana"

Lähde: MTKL

Kilpailut

Uusimmat