Kuva: Mikko Räsänen

Päihderiippuvuudesta selvinnyt Marko Jantunen kiittelee Rane Raitsikkaa: "Valoi muhun uskoa"

18.01.2017 10:15 - Reija Saarinen

Marko Jantunen on mukana Mertaranta ja legendat -ohjelmassa.

Entinen kiekkotähti Marko Jantunen, 45, tunnetaan paitsi kovan luokan pelaajana myös entisenä päihderiippuvaisena. Hoitoon Jantunen kirjautui syksyllä 2015 ja sen jälkeen elämä muutti suuntaa.

Tärkeään rooliin hoidon aikana nousivat tietenkin läheiset ja tuttavat kiekkopiireistä. Sen lisäksi tukena toimi myös kaiken nähnyt rokkari.

- Tärkeitä henkilöitä oli paljon. Tietenkin suurimpana tukihenkilöni, joka etsi minulle sen hoitopaikan ja oli tukena. Sen lisäksi myös niin sanottu "kiekkoperhe". Myös Rane Raitsikalle kuuluu kiitos, hän valoi muhun uskoa. Soittelin Ranen kanssa parin kuukauden hoidon jälkeen. Puhelun jälkeen hieman googletin Ranen elämää ja tajusin, etteivät omat juttuni ole mitään. Mietin vain, että jos Ranekin pystyi raitistumaan, niin kuka tahansa pystyy, Jantunen kertoo Mertaranta ja legendat -ohjelman pressitilaisuudessa.

Pohjakosketus opetti Jantuselle paljon. Ennen kaikkea se nosti esille terveen itsekkyyden.

- Se opetti sen, että arkielämä on tärkeintä. Pitää hoitaa itsensä kuntoon ja välittää itsestään, jotta voi välittää muista. Pitää olla siis hiukan itsekäs.

Enemmän Jantusen urasta ja elämästä pääsee kuulemaan TV5-kanavalla 24. tammikuuta alkaen, kun Mertaranta ja legendat -ohjelma palaa ruutuihin. Jantusen lisäksi mukana ovat Janne Ahonen, Minna Tervamäki, Makwan Amirkhani, Heli Rantanen, Sami Kapanen, Laura Lepistö sekä Leo-Pekka Tähti.

Mertaranta ja legendat
TV5, tiistaisin
21.00

Kilpailut

Uusimmat