Kuva: Mikko Räsänen

Radio Novan juontajat: "Jouluna on tärkeää muistaa läheisiä"

07.12.2016 12:25 - Katja Nygård

Joulu on radiojuontajillekin levon ja rauhoittumisen juhla. Pyhinä he viettävät aikaa läheistensä kanssa ja haluavat muistaa paketeilla myös niitä rakkaitaan, joita eivät pääse jouluna tapaamaan.

Esko Eerikäinen:

"Joulu on rakkauden juhla"

Joulu merkitsee minulle rauhoittumisen aikaa. Se on rakkauden ja ilon juhla. Parasta joulussa on nähdä, kuinka lapseni silmät välkkyvät ilosta ja jännityksestä, kun odotetaan joulupukin saapumista. Oman lapsen myötä uskoo taas itsekin enemmän joulun taikaan ja odottaa pakettien saamista ja avaamista.

Haluaisin jouluna lähettää paketin rakkaalle tädilleni Kolumbiaan. Hän on aina ollut minulle kuin vara-äiti. Hän muistaa minua aina pienillä ja suurilla yllätyksillä. Nyt olisi minun vuoroni yllättää hänet paketilla, joka sisältäisi muun muassa kuvia tyttärestäni sekä kirjeen, jossa kertoisin, kuinka tärkeä hän meille on.

Esko Eerikäinen on Radio Novan illan ja Sunnuntaibrunssin juontaja

Niina Backman:

"Haluan ilahduttaa pappaani"

Pappani joutui jokin aika sitten sairaalaan, ja valitettavasti tuo sairaalareissu jatkuu joulun yli ensi vuoden puolelle.

Sairaalassa vietetty joulu ei tietenkään ole sama asia kuin se, että viettäisi joulua yhdessä sukulaisten ja läheisten ympäröimänä.

Haluaisin muistaa pappaani jouluna paketilla. Keräisin pakettiin valokuvia hänelle tärkeistä ihmisistä ja hetkistä. Kokoaisin sen vanhanaikaiseen tapaan albumimuotoon.

Anssi Honkanen:

"Odotan joulua enemmän kuin vuosiin"

Joulun merkitys on lapsen saamisen myötä kasvanut, etenkin nyt, kun lapsikin jo vähän ymmärtää tonttujen ja muiden jouluhömpötysten päälle. Perheen kanssa yhdessä vietetty aika ja joulupuuhastelut tuottavat iloa, kun niitä saa tehdä yhdessä rakkaimpiensa kanssa. Odotan joulua enemmän kuin vuosiin.

Jouluna haluaisin muistaa Tampereella asuvaa mummoani. Niin kauan kuin muistan, hän on vähistä rahoistaan ostanut hienoja lahjoja lapsenlapsilleen. Mummo on hyvin vähään tyytyväinen, mutta hän ilahtuisi varmasti kauneuteen ja terveyteen liittyvistä tuotteista.

Anssi Honkanen on Radio Novan iltapäivän ja Listasunnuntain juontaja. (kuva: Mikko Räsänen)

Oku Luukkainen:

"Joulustressi on vieras käsite"

Arvostan joulussa sitä, että perheessäni se on aina pyhitetty levolle ja yhdessä olemiselle. Voin myös olla vuorokauden ympäri pelkässä t-paidassa sekä pitkissä kalsareissa ja syödä niin paljon, että myöhemmin hävettää. Käsite joulustressistä on minulle täysin vieras.

Mummo on ollut aina iso osa elämääni. Voisi sanoa, että hän on ollut minulle jonkinlainen roolimalli, ja hyvä sellainen onkin ollut. Näemme nykyään harvoin, mutta pyrimme pitämään tasaisin väliajoin toisiimme yhteyttä puhelimitse, vaikka eihän se tietenkään ole sama asia kuin näkeminen.

Olisi mukava ilahduttaa mummoa jouluna paketilla ja samalla kertoa, kuinka tärkeä hän minulle on. Yleensä mummoilla on jo kaikkea, ja harvemmin omakaan mummoni mitään haluaa lisää. Nyt olen kuitenkin kuullut, että uusi kännykkä olisi mummolle tarpeen, joten sellaisen laittaisin pakettiin ja lähettäisin hänelle.

Oku Luukkainen juontaa Radio Novan iltaa ja Retroperjantai-lähetystä. (kuva: Mikko Räsänen)

Kilpailut

Uusimmat