Kuva: Shutterstock

Super Bowl -viikonloppu häämöttää - lue vinkit, joiden avulla saat kaikki irti pelielämyksestä

02.02.2018 16:45 - Katariina Auvinen

Jenarihait-podcastin Yrjö ja Tuomas kertovat, mitä kannattaa seurata urheilutapahtuman televisiolähetyksessä.

RadioPlayn Jenarihait-podcastissa Tuomas ja Yrjö syventyvät amerikkalaiseen jalkapalloon. Tulevana viikonloppuna pelataan yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista, Super Bowl, joka on amerikkalaisen jalkapallon vuosittainen loppuottelu. Ottelu on nähtävissä Suomessa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. 

Tuomas ja Yrjö antoivat hyvät vinkit viikonlopun varalle. Mitä kannattaa seurata? Kuka vie voiton miesten mielestä? 

- Super Bowlit ovat tyypillisesti hyvin tiukkoja otteluita. Philadelphia Eagles johtaa peliä ottelun ensimmäiset kolme neljännestä, mutta lopulta New England Patriots voittaa ottelun lukemin 31-28, arvioi Tuomas. 

Yrjö on taas sitä mieltä, että Eagles tulisi viemään pelin voiton. 

(kuva: Shutterstock)

Pari antaa näppärät vinkit niille ihmisille, joille amerikkalainen jalkapallo ei ole kovinkaan tuttu laji. 

- Nauti koko elämyksestä. Super Bowl on vuosittain Amerikan ylivoimaisesti katsoin tv-lähetys.  Kyseessä on koko perheen loistoviihdettä. Itse pelin lisäksi P!nk:in tulkinta kansallislaulusta sekä Justin Timberlaken väliaikashow tulevat olemaan huikeita tapauksia. Mikäli katsot ottelun suomeksi, kuuntele selostajia, he auttavat ymmärtämään ottelun perussäännöt, jotka ovat lopulta varsin yksinkertaiset, Tuomas neuvoo ja jatkaa. 

- Jos katsot alkuperäistä amerikkalaista lähetystä nauti mainoskatkoista. 30 sekunnin mainosslotti tämän vuoden Super Bowliin maksaa 5 miljoonaa dollaria. Näin ollen mainoksiin on todella panostettu.

Yrjö neuvoo katsomaan hyökkäystä.

- Kiinnitä huomiota siihen miten hyökkäys yrittää hämätä vastustajan puolustusta ja kuinka koordinoidusti pelaajat lähtevät liikkeelle kun pallo irtoaa maasta. Muista että hyökkäyksen tavoite ei ole joka yrityksellä tehdä pisteitä, vaan saada 10 jaardia täyteen saadakseen uudet neljä yritystä.

Pelaajista miesten mielestä kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti New England Patriotsin Tom Bradyyn sekä saman joukkueen laitahyökkääjään, Rob Gronkowskiin.

Lue myös: NFL-valmentajalta shokkipäätös: lajilegendan historialliselle putkelle tyly lopetus 

Kuuntele aiheesta lisää Jenarihait-podcastissa, jonka löydät RadioPlaystä täältä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat