Kuva: Shutterstock

Suomalaisnainen uudessa kotimaassaan: Täällä naiset ovat omia itsejään vain ydinpiirille

14.02.2018 18:15 - Henna Koste

Sara Ojanen-O'Connor on huomannut, että Irlannissa ei noin vain ystävystytä uusiin ihmisiin. Hän suhtautuu asiaan kuitenkin rennosti.

Sara Ojanen-O'Connor muutti perheineen Irlantiin irlantilaisen miehensä työn perässä. Koska perhe muutti maahan pysyvästi, on Saran mukaan sosiaalisten verkostojen luomisesta tullut paljon tärkeämpää kuin aiemmin ulkomailla asuessa. Vaikka etäisyys Suomeen ei ole pitkä, on havaittavissa kuitenkin joitain kulttuurieroja.

- Jos joku kysyy sinulta "mitä kuuluu?", siihen ei koskaan vastata suomalaisittain "vähän huono päivä ja rahat loppu", vaan aina vaan "fine, fine...". Koko ajan on sellainen maneeri päällä, että kaikki on paremmin kuin luulisikaan, Sara pohtii.

Suomalaisnaisen mukaan irlantilaiset naiset ovat melko sulkeutuneita. 

- He ovat omia itsejään vain todella ydinpiirille. Ihmiset tuntevat toisensa syntymästä asti. Kaikista läheisimmät ovat sukulaisia, sisaruksia ja ehkä jostain leikkikoulusta asti ystäviä, Sara toteaa.

Saralla on ollut vaikeaa saada ystäviä, koska Irlannissa ei todella noin vain mennä piireihin. On kuitenkin yksi paikka, jossa Sara on tutustunut poikkeuksellisen paljon uusiin ihmisiin. Sara suhtautuu ystävien etsimiseen varsin armollisesti - se voi viedä aikaa. Kuuntele koko jakso täältä.

Cafe au lait -sarjassa pureudutaan suomalaisnaisten elämään ulkomailla. Suositussa podcastissa Suomessa asuva Lilli ja Ranskassa asuva Helena istahtavat virtuaaliseen kahvipöytään eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Suomalaisopettaja Qatarissa: Meille itsestäänselvää asiaa ei arvosteta muualla

Lue myös: Suomalaisvalmentaja lähti luomaan uraa Kiinaan: "En valmenna maata, vaan ihmisiä"

Kilpailut

Uusimmat