Kuva: Fotolia

Laita hyvä kiertämään! 16 helppoa tapaa piristää myös muiden päivää

09.08.2017 10:45 - Emmi Moilanen

Jo pieni kehu voi pelastaa jonkun toisen päivän. Levitä siis positiivista mielialaa ympärillesi ja huomaa, kuinka piristyt samalla myös itse.

Sanotaan, että hymy tarttuu. Sama pätee myös hyviin tekoihin ja positiivista mieltä levittämällä voit saada myös muut toimimaan samalla tavalla. Kokeile siis ilahduttaa tuntematonta kehumalla hänen asuaan, tai seuraavan kerran nettikaupoissa shoppaillessasi lahjoita myös pieni summa hyväntekeväisyyteen. Muita auttamalla keräät parempaa mieltä myös itsellesi.

PureWow-sivusto kokosi yhteen keinot, jotka eivät vaadi suurta vaivannäköä mutta saattavat sitäkin enemmän piristää jonkun toisen päivää.

16 tapaa laittaa hyvä kiertämään:

1. Jätä lukemasi kirja tai lehti yleiselle paikalle, esimerkiksi puiston tai bussin penkille, josta seuraava voi napata sen mukaansa ja nauttia lukukokemuksesta.

2. Poimi roskat maasta ja vie ne lähimpään roskakoriin. Pienellä vaivalla siistit katujen ja puistojen ilmettä heti.

3. Seuraavan kerran kun suuntaat ostoksille nettikauppoihin, lahjoita sen sijaan summa valitsemallesi  hyväntekeväisyyskohteelle.

4. Kutsu yksinäinen tuttusi viettämään leffailtaa kanssasi tai juhlapyhän illalliselle perheesi kanssa.

5. Jos asut eri kaupungissa kuin perheesi, yllätä heidät kukkalähetyksellä.

6. Ole tietoisesti ystävällinen myös niille henkilöille, joiden seurasta et ole aikaisemmin erityisesti pitänyt. Saatat yllättyä myös itse!

7. Jos kuulet naapurisi tai työtoverisi kiirehtivän samaan hissiin kanssasi, tee hänelle palvelus ja jää pitämään ovea auki.

8. Tarjoa välipala kodittomalle.

9. Päästä kassajonossa ohitsesi sellainen henkilö, jolla on vain muutama ostos, jos omasta kärrystäsi löytyy koko viikon ruokatarpeet.

10. Soita vanhemmillesi muuten vain kysyäksesi heidän kuulumisiaan. Älä myöskään unohda kertoa, kuinka rakkaita he ovat sinulle.

11. Jos esimerkiksi kadulla tulee vastaan henkilö, jonka asukokonaisuutta ihailet, kerro hänelle spontaani kehu.

12. Lähetä ystävillesi aina silloin tällöin tekstiviestejä ihan vain kehuaksesi heitä.

13. Piristä työkaveriasi sähköpostilla, jossa kehut häntä onnistuneesta suorituksesta esimerkiksi jonkin työprojektin parissa.

14. Jos saat hyvää palvelua kaupassa tai ravintolassa, muista mainita tästä myös asiakaspalvelijalle.

15. Jos huomaat ryhmän turisteja ottavan kuvia itsestään, tarjoudu kuvausavuksi, jotta he kaikki varmasti pääsevät samaan kuvaan eikä yhden tarvitse aina toimia kuvaajana.

16. Lopuksi voit helliä myös ympäristöä ja luontoa pienillä teoilla. Ala esimerkiksi kantaa vesipulloa mukanasi, jonka voit täyttää aina uudelleen sen sijaan, että ostaisit vanhan tilalle aina uuden.

Lue myös: Tuntuuko olosi tyhjältä? 9 yksinkertaista tekoa, joiden avulla löydät uutta sisältöä elämääsi

Lue myös: Onko mieli apea? 5 tehokasta keinoa tuoda positiivisuus takaisin elämään

Lähde: PureWow

Kilpailut

Uusimmat